Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Suklainen kaakao, mieluiten kaksi kiitos

Tässä kohtaa siis muistuttaisin vielä kaakaon ihmeitä tekevästä vaikutuksesta stressin poistajana. Aloitetaanpa vaikka siitä, että kaakaopuun tieteellinen nimi Theobroma tarkoittaa jumalten ruokaa, siinä on siis oltava jotain varsin erityislaatuista. Suklaan historia on perinteikäs ja sitä on pitkään käytetty nautinto- sekä lääkeaineena. Suklaa tunnetaan edelleen rakkausruokana, joka herättää intohimoja ja se näkyy myös käänteisesti, sillä suuri osa varsinkin naisista tuntee himoa myös suklaata kohtaan. Suklaan myönteiset terveysvaikutukset on todettu kiistattomasti useissa eri tutkimuksissa. Fyysisten vaikutusten ohella suklaan on todettu vaikuttavan positiivisesti mieleen, sillä se lisää mielihyvähormonien tuotantoa. Selätämme siis talvimasennuksen syömällä suklaata. Kaiken kukkuraksi tutkimuksien mukaan suklaa on hyväksi sydämen ja verisuonten terveydelle, tähän haluan ainakin minä uskoa. Ei myöskään unohdeta suklaan sisältämää sinkkiä, magnesiumia ja kuparia. Luotan myös siihen, että parhaat tulokset suklaasta painonhallinnan välineenä saavutetaan syömällä suklaata säännöllisesti, satunnaiset makupalat eivät siis riitä. Kannattaa toki kiinnittää huomiota myös suklaan laatuun, tummempi ompi parempi. Suomalaiset syövät suklaata keskimärin 7kg/henkilö vuoden mittaan, minä olen tästä selvästi positiivinen poikkeus. Ei taida ihan tuplatkaan riittää. 

Suklaakaakao

Ainekset

1 l
maitoa
1 dl
kermaa
1 dl
kaakaojauhetta
80 g
tummaa suklaata
80 g
valkosuklaata
1-2 rkl
vaahterasiirappia
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoitetaan maito ja kerma kattilassa. Kuumennetaan koko ajan sekoittaen, ei kuitenkaan keitetä. Lisätään suklaat ja annetaan sulaa, lisätään vaahterasiirappia sopiva määrä ja tarkistetaan maku. Lasin pohjalle voi laittaa pallon vaniljajäätelöä ja kaataa kaakaon päälle tai nauttia kaakaon sinällään. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.