Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Suklaapalloja

Hetki vielä valkoisen suklaan lumoissa. Näistä suklaapalloista tulee varsin makeita herkkuja, kun käytetään Tobleronea, mutta tavallinen valkoinen suklaa sopii yhtä hyvin. Viime hetken lahjapaniikkiin oiva ratkaisu. Kannattaa pitää massaa jääkaapissa niin kauan, että saa hyvin pyöriteltyä palloja, jotka sitten kieritellään kookoksessa tai yhtä hyvin vaikka paahdetussa mantelirouheessa. Liian kauaksi aikaa ei massaa kannata jääkaappiin unohtaa tai se kovettuu liikaa. Pakkaa pallot kauniisti sellofaaniin. Mikäli intoa piisaa tee sekä valkoisia että tummia palloja, tummissa on siis valkoinen suklaa korvattu tummalla suklaalla, eikä maku ole aivan niin makea.

Suklaiset kookospallot

Ainekset

250 g
valkoista Tobleronea
2 rkl
Glukoosisiirappia
150 g
voita
4 dl
ruokosokeria
1 dl
kookoshiutaleita
Muut ainesosat

Tee näin:

Sulatetaan suklaa ja sekoitetaan joukkoon glukoosisiirappi. Annetaan jäähtyä hetken aikaa. Vatkataan pehmeä voi ja ruokosokeri vaahdoksi. Lisätään joukkoon suklaa pieninä määrinä kerrallaan. Annetaan seoksen jäähtyä jääkaapissa pari kolme tuntia. Pyöritellään jääkaapissa jäähtyneestä seoksesta palloja ja kieritellään ne kookoshiutaleissa. Säilytetään jääkaapissa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.