Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Suklaakeksit

Uskokaa tai älkää minulla on oma leivontaryhmä koulussa, tarkemmin sanottuna lyhyen valinnan leivontakurssi tämän kevään ajan. Olen tykännyt ihan hirveästi ja homma toimii hienosti, vaikka ryhmä on aivan täysi. Olemme tehneet skonsseja ja nyt viimeksi tällaisia pikasuklaakeksejä, jotka näyttivät maistuvan oikein hyviltä. Jokaisen oppilaan on kurssin aikana tarkoitus tehdä kaksi kotisuoritusta ja meillä on WhatsUpp-ryhmä, johon näistä suorituksista jaetaan kuvat kattauksesta, tekovaiheesta sekä valmiista tuotoksesta. Kerrassaan innostunut ryhmä ja leipomuksien tekoa on ollut ilo seurata. Mukavaa vaihtelua omaan työnkuvaan.

Muuntelin hiukan vanhaa reseptiä, jossa keksit ovat vaaleita. Pikakeksien jujuna on nopeus ja se, että ripautetaan sekaan hiukan lakritsijauhetta tai turkinpippurirouhetta. Taikina leivotaan pitkiksi pötkylöiksi, jotka painellaan levyiksi ja leikataan vasta valmiina vinottaisiksi paloiksi. Näin ei tarvitse tuhertaa yksittäisten keksien kanssa ja valmistaminen on siis sangen nopeaa. 

Suklaakeksit

Ainekset

100 g
voita
1,2 dl
sokeria
1 kpl
kananmunaa
0,5 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
3 dl
vehnäjauhoja
3 tl
lakritsijauhetta
Muut ainesosat
Kananmuna voiteluun.

Tee näin:

Sekoitetaan voi ja sokeri. Lisätään kananmuna hyvin vatkaten ja lopuksi kaikki muut ainekset. Muotoillaan taikina leivinpaperille kahdeksi pötköksi, painetaan pötköt leveäksi ja paistetaan 200 asteessa 12 minuuttia. Leikataan levyt hiukan jäähtyneinä paloiksi. Jos et pidä lakritsijauheesta, lisää taikinaan vaikkapa turkinpippurirouhetta, on hyvää.

Kommentit (6)

  1. sari kalliomäki

    Hyvä että maistui, gluteenittomat jauhot eivät aina ihan toimi samalla tavalla, mutta uskoisin että näihin sopi hyvin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.