Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Suklaakakun kuorrute

Nyt alkaa aikamoinen loppukiri, jotta saan kaikki reseptit teille jaettavaksi. Kahvila kiinni ja paikat siivottu, nyt odotellaan seuraavia popahteluja. Tämän päivän ilon aihe oli postissa tullut Oiva-raportti, jossa suurin hymynaama. Omavalvontasuunnitelma ja sen toteutus, tilojen, välineiden soveltuvuus, riittävyys ja kunnossapito, tilojen ja välineiden puhtaus, henkilökunnan toiminta sekä koulutus, elintarvikkeiden lämpötilojen hallinta sekä myynti ja tarjoilu olivat kaikki oivallisessa kunnossa. Tästä on niin kiva jatkaa etiäpäin. Koska reseptejä on hiukan hankala etsiä, jos ei tarkkaa nimikettä tiedä, jaan vielä suklaakakun kuorrutuksen ohjeen, koska sitä on niin paljon kyselty. 

Suklaakuorrute

Ainekset

3 dl
sokeria
1,5 dl
kaakaojauhetta (Van Houten)
3 dl
kermaa
6 kpl
keltuaista
450 g
voita
6 kpl
valkuaista
3 tl
vaniljasokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitetään suklaakuorrute. Sekoitetaan keskenään kattilassa sokeri, kaakojauhe, kerma sekä keltuaiset. Kuumennetaan rauhallisesti kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Annetaan jäähtyä hyvin. Vatkataan pöydällä pehmennyt voi vaahdoksi ja lisätään täysin jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten, sitten valkuaiset tarpeellinen määrä yksitellen vatkaten ja lopuksi vanilliinisokeri. Valkuaisia lisätään yksi kerrallaan ja kun seos näyttää sopivan paksulta, jätetään loput lisäämättä. Mikäli seos näyttää liian löysältä, voi sitä pitää hetken jääkaapissa kovettumassa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.