Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Sienet säilöön

Tervetuloa meille, joka toisessa ruuassa on päärynää ja joka toisessa suppilovahveroita, koskahan herrat mahtavat kyllästyä. Osa sienistä on jo pakkasessa pienen käsittelyn jälkeen ja osa vielä odottelee jatkokäsittelyä. Olen ihan innoissani siitä, että kaikki pojat pistelivät eilen suppilovahverolihapullia suuhunsa oikein mielissään kronkeloimatta. Itselläni on ollut totaalinen sienifobia pienenä ja kuvittelin äidin laittavan sieniä milloin mihinkin. Onneksi olen päässyt irti fobiasta ja sienet ovat suorastaan herkkua välillä. 

Suppikset pilkon hiukan pienemmiksi ja käytän pannun kautta, jolloin suurimmat nesteet haihtuu ja sienet saa pakattua hiukan pienempään tilaan. Sitten vaan purkkiin ja pakkaseen. Olen tosin harrastanut sitäkin, että laitan pikkuiset sienet pakkaseen ihan sinällään ja hyvin on toiminut sekin. Tilaa ne tosin vievät enemmän ja tuntuu näin syksyllä tuo pakastin pursuavan muutenkin, joten käsittelin näitä hiukan. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.