Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Se maailman helpoin mustikkapiirakka

Sisko kävi ja halusi jälleen reseptin, marjapiirakka, mahdollisimman helppo ja nopea, hyvä tietysti ja vähän jotain erikoista, eikä maitoa, ei ehkä munaakaan. Siskoni tuntien teinkin sitten sellaisen version, mikä ei voi mennä pieleen, muuntelin hiukan vanhaa ohjetta ja hyvä tuli. Tämä on loistava niille, jotka eivät kestä taikinan levittämistä, sillä tästä selviää taikinaan koskematta. Ei tarvitse ottaa esille edes vatkainta, koska sitäkään ei tarvita. Pienen kivan erilaisen vivahteen antaa taikinaan sitruunatahna, joka maistuu mustikoitten kanssa loistavasti. Kokeilkaapa vaikka. Pikapiirakka sanoisin.

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään, mukaan sekoitetaan sitruunatahna, oliiviöljy ja vesi lastalla nopeasti sekoittaen. Taikina kaadetaan voideltuun vuokaan, levitetään lastalla tasaiseksi, levitetään mustikat ja paistetaan vajaa puoli tuntia kahdessa sadassa. Mielestäni aika simppeliä. Tämän kanssa sopii loistavasti vatkattu kookoskerma, jos pysytään maidottomalla linjalla. Jos haluaa vielä jotain erilaista makua, voi taikinan pinnalle laittaa mustikoitten kanssa ohuelti omenahilloa, tuo aika mukavan vivahteen. 

P.S Sisko oli tosi tyytyväinen tehtyään tämän heti kahdesti ♥

Helppo ja sitäkin herkullisempi mustikkapiirakka

Ainekset

3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1,5 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1,5 tl
vaniljasokeria
3/4 dl
oliiviöljyä
2,5 dl
vettä
2,5 rkl
sitruunatahnaa (lemon curd) (maidoton)
5 dl
mustikoita
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoitetaan kuivat aineet kulhossa, lisätään vesi, oliiviöljy sekä sitruunatahna ja sekoitetaan nopeasti lastalla taikinaksi. Kaadetaan taikina voideltuun vuokaan ja tasoitetaan lastalla. Lisätään päälle mustikat ja paistetaan piirakkaa 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Kommentit (11)

  1. sari kalliomäki

    Jos omena sopii kannattaa vaihtaa lemon curd vaikkapa itsetehtyyn omenahilloon, siinä on vähemmän kaikkia lisäaineita. Valmiissa hilloissa ja curdeissa kun on aika paljon lisäaineita 🙂 .

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.