Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Salaatin kruunaa marinoitu feta

Feta jakaa ruokailijat usein kahteen puoliskoon, ne jotka sitä intohimoisesti halajavat ja ne jotka sitä hyvin mieluusti välttävät. Olen nyt useampaan kertaan tehnyt itsemarinoitua fetaa ruuan yhteyteen ja salaatin kaveriksi ja tarjoillut sitä suositusten kera myös tämän jälkimmäisen ryhmän jäsenille ja moni on yllättynyt mausta, ei siis niin pahaa mitä oli kuvitellut. Ensimmäisen ryhmän jäsenet sitten halajavatkin fetaa entistä enemmän tätä maistettuaan. Eikä kannata valita fetaa ja oliiviöljyä halvimmasta päästä, vaan laadukkaista raaka-aineista valmistettuna maku vaan paranee. Tunnustan, että tästä löytyy yksi paheeni, joka on maailman ihaninta salaatin päällä, raakojen vihannesten kanssa, gratiinin kaverina, antipastojen kera, uuniperunoiden sisällä tai täytetyn leivän täytteenä. Ja onhan se nyt hyvänen aika tosi hienoa tarjoilla pöytään lasipurkillinen fetaa, jonka on itse maustanut. Monilla pienillä asioilla on suuri merkitys, vaikkei niiden tekemiseen menisikään kuin pieni hetki. Ajatus on, että olen tehnyt tämän sinua varten, ole hyvä. Makua on helppo vaihdella vaihtamalla yrttisekoitusta, timjamin tilalla voi kokeilla vaikkapa basilikaa. Jäljelle jäävää hyvin maustunutta oliiviöljyä ei suinkaan kannata heittää hukkaan, vaan sitä voi lurautella salaatin kastikkeeksi pitkin viikkoa.

Marinoitu feta

Ainekset

300 g
fetajuustoa
1-2 dl
oliiviöljyä
1 rkl
omenaviinietikkaa
2 rkl
tuoretta timjamia
0,5 dl
silputtua ruohosipulia
2 kpl
valkosipulinkynsiä hienonnettuna
0,5 tl
mustaapippuria
0,5 tl
rosepippuria murskattuna
0,25 tl
sokeria
0,25 tl
chilijauhetta

Tee näin:

Hienonna valkosipulin kynnet, kuutioi feta, hienonna timjami ja ruohosipuli. Sekoita desiin oliiviöljyä kaikki mausteet ja kaada liemi pienehköön kannelliseen lasikippoon. Lisää feta ja kaada oliiviöljyä lisää sen verran, että feta peittyy. Laita kansi kiinni ja anna maustua rauhassa jääkaapissa yön yli. Tätä voi käyttää viikon verran ja hyvin maustunutta oliiviöljyä voi fetan lisäksi kaataa salaatteihin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.