Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Saksalainen pannukakku ja omenakompotti

Pannukakun palanen aamusella makoisan lisukkeen kera laittaa päivän pyörimään juuri oikealla tavalla. Olen huomannut, että kun muksut ovat kasvaneet ja yksi jo lentänyt pesästä, riittää pienempikin määrä ruokaa ja isosta pellillisestä pannukakkua jää helposti yli, eikä niitä kuivia loppukänttyjä halua kukaan syödä. Viime aikoina olenkin tehnyt pannukakun suoraan pannuun ja näin on pannukakku aina tuoretta ja kaikki tulee syötyä kerralla. Lisäksi tämä herkku valmistuu kohtuullisen nopeasti pannussa. Hiukan voita pohjalle, taikina pannuun ja uuniin. Omenakompotti sopii pannukakun kanssa ihanasti ja tähän sopii erityisen hyvin hiukan happamat omenat. Olen lisännyt kompottiin tuoreita timjamin lehtiä ja ne antavat kivan persoonallisen aromin, nam.

Saksalainen pannukakku

Ainekset

4 kpl
kananmunia
1,5 dl
kermaa
1 dl
täysmaitoa
1/4 tl
suolaa
2 rkl
sokeria
1,5 dl
vehnäjauhoja
0,5 tl
kanelia
40 g
voita
Omenakompotti
3 kpl
omenia
40 g
voita
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
vaahterasiirappia

Tee näin:

Sekoita pannukakun ainekset voita lukuunottamatta keskenään, sulata voi pannuun, jonka voi laittaa uuniin ja kaada taikina pannuun. Paista pannukakkua uunissa 200 asteessa vartin verran tai kunnes se on kypsää. Kuori omenat ja kuutioi pieniksi paloiksi, sulata voi pannulla ja sekoita omenat voihin. Paista miedolla lämmöllä sen aikaa, kun pannukakku on uunissa, lisää joukkoon sokeri sekä siirappi ja kääntele kastiketta omenoiden päälle paiston ajan, tarjoile pannukakun kanssa. Ripottele halutessasi tuoretta timjamia omenoiden päälle.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.