Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Sahramitryffeli

Kuulutko sahramifaneihin? Jos, niin tässä olisi persoonallinen, erittäin helppotekoinen jälkkäri. Riittää kun hamstraat parisataa grammaa valkosuklaata ja hiukan kermaa sekä pussin sahramia, ai niin ja hiukan ensin voita kattilan pohjalle. Seoksen tekemiseen menee reilu viisi minuuttia ja hiukan jäähtynyt seos kaadetaan pieniin annoslaseihin, tämä on aika tuhti herkku, joten annokset saavat olla pienehköjä. Lisäksi tämä pitää valmistaa mieluiten jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta seos kovettuu juuri sopivasti. Väri on aika täydellinen vai mitä? Tämän kanssa muuten sopii mitä parhaiten hiukan jäinen marjaseos.

Sahramitryffeli

Ainekset

50 g
voita
1,5 dl
vispikermaa
0,5 g
sahramia
1 tl
vaahterasiirappia
200 g
valkosuklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Sulata voi kattilassa, lisää kerma. Kuumenna, lisää sahrami sekä vaahterasiirappi ja palastitut valkosuklaat. Kuumenna sekoitellen niin että suklaat sulavat. Jäähdytä hieman ja kaada pieniin annoslaseihin. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Koristele herkku jäisillä vadelmilla ja mustikoilla sekä sitruunamelissan lehdellä. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.