Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Runebergin herkut

Tänään oli koulussa ollut levystä leikeltyjä Runebergin torttuja ja sellaisia poju haluaa kokeilla, joten viikonloppuna kokeilemme. Ajattelin testata tällä gluteenittomalla taikinalla voideltuun ja leivinpaperilla voideltuun vuokaan, raportoin sitten miten onnistui.

Gluteenitonta Runebergin kakkua yksi tai vaikka kaksi palaa, kiitos. Muistathan ottaa kakun ajoissa uunista, ettei pääse kuivumaan ja kostuttaminen tekee kakusta vielä mehevämmän. Käytä vaikka appelsiinimehua jos perinteiset kostutukset eivät maistu.

Söpöset Runebergin tortut vuokiin leivottuna. Näppärää sekä tehdä että syödä. Ohje löytyy täältä.

Ja sydämenmallista Runebergin kakkua, jonka voi koristella sokerimassakukilla tai ihan perinteisesti sokerikuorrutteella. Ja muistathan vierailla Runebergin museossa Porvoossa piipahtaessasi, sillä museon piha ja miljöö ovat varsin ihastuttavat sisätiloista puhumattakaan.

Gluteeniton Runebergin kakku

Ainekset

200 g
voita
1,5 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
3 dl
mantelijauhoja
0,5 dl
gluteenittomia korppujauhoja
2 dl
gluteenittomia keksimuruja (Semper gluteeniton suklaakeksi)
1 dl
kermaa
2 tl
kardemummaa
1 tl
leivinjauhetta
2 kpl
kananmunia
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkataan pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisätään kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Murustellaan keksit leivinpaperin välissä pieneksi muruksi. Yhdistetään kuivat aineet keskenään. Sekoitetaan kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan. Kaadetaan taikina pieneen hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan alatasolla 180 asteessa kypsäksi reilu puoli tuntia. Koitetaan kypsyys tikulla. Kumotaan jäähtynyt kakku lautaselle ja koristellaan kermavaahdolla sekä vadelmahillolla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.