Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Romanovin mansikat kermavaahtohunnulla

Meillä kävi aivan suloinen pikku tyttönen, joka oli halunnut ostaa tuliaisiksi minulle mansikoita. Päätin, että kesän ensimmäiset mansikat syödään hiukan hienostuneemmin ja marinoin ne appelsiinimehulla sekä limoncellolla, Romanovin mansikoita siis. Ihastuttavan pirteä maku ja kun seokseen upottaa sopivasti sokeria, ei pääse liika kirpeys yllättämään. Tämän yhdistelmän kanssa kun vielä vatkaa purkin kermaa ja koristelee jälkiruuan marengeilla, on kesän helpoin tarjottava aikuiseen makuun varmasti tässä. Lapsille tämä herkku ei sovi paitsi liekitettynä, liekittämiseen sopii vahva alkoholi, mutta limoncellonkin kanssa onnistuu.

Marinoidut mansikat kermavaahtohunnulla

Ainekset

1,5 l
mansikoita
1 kpl
appelsiinin mehua
0,5 kpl
appelsiinin kuoriraastetta
3 rkl
limoncelloa
5 rkl
sokeria
2 dl
kermaa
5 kpl
marenkeja

Tee näin:

Sekoita keskenään appelsiinin mehu, kuoriraaste, limoncello sekä sokeri. Perkaa ja puolita mansikat. Sekoita mansikat seokseen, anna maustua jääkaapissa parin tunnin verran, sekoittele välillä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tarjoilukulhossa mansikat, kermavaahto ja koristele marengilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.