Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Riisipuuroa ja omenakompottia

Myönnetään, myönnetään on syksy ja pimenevät illat, on riisipuuro sekä runsaasti kynttilöitä. Kirkasvalolamppukin pitää kaivaa kesäsäilöstä aamuja ilahduttamaan. Joulusta lupaan olla hihkumatta mitään ennen syyslomaa. Riisipuurokausi on siis avattu ja sitä kestää tasan jouluun saakka. Nyt tosin hiukan sellaisella herkkumeiningillä ja puuro saikin kaverikseen omenakompottia. Tästä tulee erityisen hyvää hieman hapokkailla omenoilla, joita saa ihan kohta omasta puusta, nämä tulivat vielä kaupan hyllyltä. Ja tunnustan, että tämä yhdistelmä on vähintään yhtä hyvää kylmänäkin ja täydellistä  kun vatkaa tilkan kermaa vaahdoksi kylkeen.

Riisipuuroa ja omenakompottia

Ainekset

5 kpl
omenoita (hapokkaita)
0,5 dl
fariinisokeria
0,5 dl
sokeria
1 kpl
kanelitankoa
1 kpl
vaniljatankoa
2 rkl
calvadosia
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori ja lohko omenat. Poista siemenet. Sekoita kattilassa kanelitanko, vaniljatanko, omenat sekä sokerit. Kun sokerit ovat sulaneet lisää calvados. Anna kiehahtaa ja hauduta kypsäksi omenan palojen koosta riippuen 5-10 minuuttia. 

Kommentit (4)

  1. Taru / Taikakakut

    Voi miten ihanaa syksyistä herkkua ♥ Mä keittelin eilen 7 litraa mehua omenoista ja karviaisista. Monen tunnin homma oli, mutta on se sen arvoista!

  2. sari kalliomäki

    Omenat ja karviaiset kuulostaa ihanalta kombolta, niin se vaan on ettei mikään voita itsetehtyä mehua, nam.

  3. Siru

    Tää yhdistelmä oli kyllä ihan parasta <3 Riisipuuro kanelin ja sokerin kanssa on jo herkkua, mutta omenakompotti oli kyllä piste ii:n päälle 🙂
    Kiitos ohjeesta ja mukavaa syksyn jatkoa!

  4. sari kalliomäki

    Sinulle myös aurinkoisia ja mukavia syksypäiviä 🙂 .

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.