Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Ratatouille

Ratatouille on varsin käyttökelpoinen ja herkullinen ruoka. Teen tätä aina hiukan varioiden, mutta alla oleva MAKU:n ohje on erittäin hyvä perusohje. Munakoisot jätän aika usein pois ja jos niitä laitan, itketän niitä hiukan, että enin neste lähtee pois. Mausteeksi laitan yleensä tuoretta timjamia sekä basilikaa. Nämä voi myös korvata persilijalla. Meillä syödään usein ratatouillea syksyaikaan, kun kaikki vihannekset ovat tuoreita ja osa omasta puutarhasta. Tätä tehdään myös välillä tortillojen väliin, jolloin niistä tulee vielä ruokaisampia. Mainion ruuan saa myös lisäämällä ratatouillen sekaan lihapullan puolikkaita. 

Ratatouille

Ainekset

1 kpl
munakoisoa
1 kpl
kesäkurpitsaa
1 kpl
punaista paprikaa
1 kpl
keltaista paprikaa
3 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
5 kpl
tomaattia
1 rkl
ruokaöljyä
2 tl
timjamia
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
sokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Ratatouille valmistuu näin:

Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat reiluiksi paloiksi.

Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulit. Lohko tomaatit.

Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoja, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä pintaan. Siirrä munakoisot lautaselle ja paista seuraavaksi kesäkurpitsat.

Paista kesäkurpitsoiden jälkeen paprikat, sipulit ja valkosipuli.

Lisää kaikki ainekset pannulle, mausta ja sekoita. Anna ratatouillen hautua kannen alla 20–30 minuuttia.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Tarjoa ratatouille tuoreen leivän, riisin tai perunoiden kanssa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.