Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Rapeat täytetyt sämpylät

Lämpimät leivät voi täyttää myös näin täytetyn perunan tapaan. Kun kananmunan joukkoon lisätään juustoraastetta pysyy seos sopivasti koossa. Tässä makua antaa paahdettu ilmakuivattu kinkku sekä tuore basilika. Aika nopeasti täytetyt sämpylät katoavat tarjottimelta. Nämä ovat myös mainioita nuorisolle, sillä kuuluisat viimeiset sanat, kaverit voivat aina tulla meille, on viime aikoina otettu enemmän kuin kirjaimellisesti. Niinpä meillä on välillä niin monet kenkäparit eteisessä, ettei ihan pysy perässä ja pitää hyppelehtiä yli. Yläkerta on täynnä iloista puheensorinaa ja seurapelit kovassa käytössä. Kun sitten viihdytään niin pitkään, pitää jotain muonaakin järjestää ja siihen sopivat hyvin erilaiset lämpimät leivät, sillä niistä riittää isollekin porukalle ja valmistumista ei tarvitse ihan kovin kauaa odotella.

Täytetyt sämpylät

Ainekset

6 kpl
sämpylöitä
5 kpl
kananmunia
1 pkt
ilmakuivattua kinkkua
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
paprikaa
0,5 tl
valkosipulijauhetta
2 dl
juustoraastetta
1/4 dl
silputtua tuoretta basilikaa

Tee näin:

Levitä ilmakuivattu kinkku pellille leivinpaperin päälle ja paahda kinkku 180 asteessa rapeaksi. Sekoita munat sekä mausteet ja lisää raastettu juustoraaste, voit käyttää erilaisia juustoja, murustele joukkoon rapea kinkku. Leikkaa sämpylöihin viillot päällipuolelle ja täytä vaot seoksella. Paista 180 asteessa niin, että sämpylöihin tulee rapea pinta ja juustoraaste hieman sulaa. Nauti lämpimänä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.