Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Rapeat suolapähkinäiset kanafileet karhunvatukkamascarponella

 

Mikäs sen mukavampaa iltojen viiletessä ja tuulen tuivertaessa kuin availla viinipullo ja tehdä jotain maukasta ruokaa. Tällä kertaa tavoitteena oli gourmet fast food, joka on maailmalla nouseva trendilaji. Tarkoituksena on tehdä hieman parempi pikaruoka yhdistämällä laadukkaat raaka-aineet rentoon ja silti tyylikkääseen toteutukseen. Siinäpä sitten onkin haastetta.

Menossa on OivaPari-kilpailu, jossa huippukokki Alex Nurmi valitsee jokaisesta kolmesta osakilpailusta neljä voittajaa, jotka sitten kisaavat facebook-äänestyksessä. Pakkohan tähän oli mukaan lähteä ja jotain kehitellä varsinkin kun parin tarvitsi Campo Viejo Reserva 2008. Pehmeä, pirteän hedelmäinen, mausteinen ja mustavadelmainen hieno syksyn viini. Kaveriksi sitten ajattelin jotain vahvoja makuja ja tein kanafileille rapean kuorrutteen, jossa on suolapähkinöitä ja parmesaania. Kuorrute on gluteeniton. Rapeutta pehmentämään sopii hyvin mustavadelmainen mascarpone. Aikas herkullinen yhdistelmä kera Campo Viejon. 

Rapeat suolapähkinäiset kanafileet karhunvatukkamascarponella

Ainekset

Kuorrute
4 kpl
kananfilettä
4 rkl
suolapähkinöitä
3 rkl
maissijauhoja
1 tl
sipulijauhetta
0,5 tl
leivinjauhetta
1 tl
tuoretta timjamia (hienoksi hienonnettuna)
1 dl
parmesaanijuustoa
0,5 dl
piimää
1 kpl
kananmunan valkuaista
0,25 tl
mustapippuria
0,5 tl
suolaa
Dippi
200 g
mascarponejuustoa
2 rkl
karhunvadelmahilloa
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
vaahterasiirappia
Muut ainesosat

Tee näin:

Hienonnetaan sauvasekoittimella pähkinät jauheeksi. Lisätään joukkoon maissijauhot, sipulijauhe, leivinjauhe, hienonnettu timjami ja parmesaaniraaste. Levitetään seos lautaselle. Laitetaan toiselle lautaselle kananmunan valkuainen sekä piimä, sekoitetaan. Kastetaan fileiden molemmat puolet kananmunassa, ripotellaan päälle mustapippuria sekä suolaa. Painellaan fileen molemmat puolet pähkinäjuustoseokseen ja paistetaan leivitetyt fileet molemmin puolin pannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa kolmisen minuuttia niin että pinta ruskistuu ja tulee rapeaksi. Paistetaan kypsäksi uunissa 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Valmistetaan dippi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Tarjoillaan hyvän salaatin kera.

 

Kommentit (8)

  1. sari kalliomäki

    Arkiruokareseptejä ei ole koskaan liikaa :).

  2. Pipsa A

    Ah, voin vaan kuvitella tämän makukimaran kielelläni! Miksi en kokeilisi, en keksi yhtään järkevää syytä 🙂 Mahtava makukombo varmasti!

  3. sari kalliomäki

    Pipsa, ei muutakun kokeilemaan 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.