Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Rapeat maustevoileivät

Olisin niin mielelläni nyt se karhu, joka sulattelee rasvavarastoaan pari kuukautta nukkumalla. Tällaiset myrskyiset talvikelit eivät selvästikään ole minua varten. Vaikka takassa palaa tuli ja on villasukat jalassa, on muka silti kylmä. Pojat sen sijaan harrastavat ulkoilua säällä kuin säällä ja meillä on jo ulkojalkapallokausikin avattu. Taisi olla nappiksissa hiukan kylmä. Kai tähän viimaan ja viuraan kerkiää juuri tottua ennen kuin tulee kevät.

 

Pientä hiilihydraattitankkausta tämän kolean sään keskelle. Rapeat maustevoilla voidellut leivät tekevät meillä hyvin kauppansa, eikä tekeminenkään rasita. Maustevoita voi tehdä isomman satsin kerralla sillä se säilyy hyvin jääkaapissa. Makuakin voi helposti muunnella omien suosikkien mukaiseksi. Itse en ole mikään margariinifani ja suosin mielummin ihan tavallista voita, sitä kun ei tule kuitenkaan käytettyä kovin paljoa. Pehmeän voin sekaan vaan sopivasti mausteita, rullalle leivinpaperin sisään ja jääkaappiin. Ainoa huono puoli voissa on se kovuus jääkaapista otettaessa, mutta paahdetun leivän kanssa ei ole sitä ongelmaa, kun voi sulaa päälle ihan itsestään. Tämä sopii loistavasti myös paahdettuun ruisleipään.

Rapeat maustevoileivät

Ainekset

200 g
voita
2 rkl
worcestershirenkastiketta
2 rkl
sitruunan mehua
1-2 rkl
valkosipulirouhetta
0,5 rkl
chilirouhetta
2 rkl
sweet chili kastiketta
0,5 dl
persilijasilppua
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoitetaan hyvin pehmeän voin joukkoon mausteet. Muotoillaan voista pötkö leivinpaperin avulla. Kääritään päät rullalle ja annetaan jähmettyä jääkaapissa. Maustepötköstä on helppo leikata sopivia paloja ja voidella lämpimän leivän pinta.

Kommentit (2)

  1. Vierailija

    Tuli nälkä noita ihania leipiä katsellessa. Teetä ja sympatiaa.

  2. sari kalliomäki

    Tee sopiikin lämpimin leipien kanssa ihan loistavasti :).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.