Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Raparperit tehokäyttöön

Mikä on sinun raparperiherkkusi? Mehevää piirakkaa ei tietysti voita mikään, mutta jos haluaa nauttia raparperista koko talven, niin kannattaa tehdä raparperihilloketta, johon tulee myös mansikkaa. Aivan pistämätön yhdistelmä, sillä mansikka tuo juuri sopivasti pehmeyttä ja makeutta makuun. Tämä on oivallinen hillo ihan vaikka täytekakun väliin. 

Maku-lehden mehevä raparperipiirakka löytyy täältä. Taitaa olla yksi suosituimpia ohjeita tällä hetkellä, eikä ihme. Piirakka on todellakin ihanan mehevää, testattu on. Lisää hyviä raparperinkäyttöohjeita löytyy täältä. Kannattaa laittaa kaikki raparperit hyötykäyttöön ja säilöä loput talvea varten. 

Meillä syödään raparperiaikaan myös raparperikiisseliä perinteiseen äidin tyyliin. Ruisleivän muruja paistetaan pannulla kiisselin päälle ja kermavaahtoa pitää tietysti olla. Meillä tuo ohje maidon juomisesta raparperin kanssa on mennyt vähän liiankin hyvin perille, sillä kiisselin kanssa juodaan litratolkulla maitoa. Tänne niin sopisi pari lehmää pihaan. 

Mansikkainen raparperihilloke

Ainekset

500 g
mansikoita
250 g
raparperia
0,5 dl
vettä
2 dl
fariinisokeria
3 dl
hillosokeria
4 tl
vaniljasokeria
2 tl
kanelia
Muut ainesosat

Tee näin:

Laitetaan kattilan pohjalle pieni tilkka vettä ja kaadetaan päälle lohkotut mansikat sekä raparperit. Kuumennetaan seos höyryäväksi ja lisätään hillosokeri sekä sokerit ja kaneli. Keitellään hiljalleen kymmenisen minuuttia kunnes mansikat ja raparperit ovat pehmenneet. Kuoritaan keittämisen aikana pinnalta vaahto pois. Survotaan sauvasekoittimella sileäksi ja säilötään pestyihin sekä kuumennettuihin lasipurkkeihin.

Mausteinen raparperikiisseli

Ainekset

1 l
vettä
6 dl
raparperinpaloja
1 dl
sokeria
0,5 dl
muscovadosokeria
7 rkl
perunajauhoja
1,5 dl
vettä
2 rkl
limettimehua
1 tl
inkivääriraastetta
1 tl
kanelia
2 dl
kuohukermaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitetään raparperinpaloja inkiväärillä ja kanelilla maustetussa vedessä kunnes ne hajoavat. Lisätään joukkoon sokerit. Sekoitetaan perunajauhot puolentoista desilitraan vettä sekä limettimehuun. Lisätään seos kiisseliin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kiehautetaan koko ajan sekoittaen ja maustetaan. Tarjoillaan kermavaahdon kera.

Kommentit (1)

  1. Pipsa A

    Voi kun mullakin olisi raparperia! Herkullisen näköinen kiisseli, ja voin vaan kuvitella miten ihanaa tuo inkivääriraaste tästä tekee <3 Musta kanssa tähtianis on ihana mauste raparperin kanssa, samoin kardemumma.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.