Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Raparperiset muffinit

Tässä lupaamani raparperimuffiniresepti. Helppo kun mikä ja makukaan ei ole hullumpi. Kierittelin pieneksi pilkotut raparperinpalat fariinisokerissa ja lisäsin seoksen viimeisenä taikinaan. Tässä ohjeessa voi sulatetaan ja muut ainekset lisätään vaikka puuhaarukalla sekoittaen ja lopuksi siis tuo raparperifariinisokeriseos. Päälle olen vatkannut purkin kermaa ja purkin mascarponea, seoksen voi vielä maustaa hippusella kanelia. Koristele muffinit marengilla ja raparperinsuikaleilla. 

Omenapuut kukassa, kirsikat kukassa, pilvikirsikka jo lopettelee kukintaansa, miten nopeasti tämä meneekään. Omenankukista saa muuten ihanat koristeet kääretortun tai kakun päälle. Jääkaappia kukat eivät kuitenkaan kestä. Nyt tämä lähtee pakkailemaan ja viimeistelemään kakun koristeita. Aurinkoa on otettu tälle päivälle tarpeeksi, käsittämättömän ihanaa ilmaa.

Raparperimuffinit

Ainekset

100 g
voita sulatettuna
5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
2 dl
maitoa
2 kpl
kananmunia
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
4 dl
raparperinpaloja
1 dl
fariinisokeria
Muut ainesosat
Kuorrutukseen purkki kermaa vatkattuna ja purkki mascarponea, joukkoon 1/4 tl kanelia sekä sokeria oman maun mukaan.

Tee näin:

Voi sulatetaan ja kaikki aineet yhdistetään, viimeiseksi lisätään pilkotut raparperit, jotka on kieritetty fariinisokerissa. Paperiset vuoat asetellaan muffinssipellille ja taikina jaetaan 17 vuokaan. Jos ei ole muffinssipeltiä, pitää olla paksuja vuokia, muuten taikina leviää ikävästi. Paistetaan 200 asteessa 15-20 minuuttia. Päälle vatkataan purkki kermavaahtoa ja purkki mascarponea, lisää seokseen hiukan kanelia ja pursota muffinien päälle. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.