Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Raparperisalsa mansikoilla

Hip hei, ekoja kotimaisia mansikoita maisteltu ja ihania herkkuja tehty, hiukan kyllä kaupassa mietin, että ostanko vai enkö, kun aika kalliita kuitenkin olivat, mutta jätettiin sitten jotain muuta ostamatta. Mikä parasta satokausi on pari viikkoa edellä, joten kohta niitä saa ihan roppakaupalla. Mansikat ovat melkein parasta kesässä. Tein Ukolle ja pojille tortilloita, joissa oli täytteenä salaattia, hyvin maustettua jauhelihakastiketta, parmesaanin kanssa paistettuja kesäkurpitsaviipaleita, kurkkua, valkosipulikastiketta ja sitten tätä salsaa, joka kruunasi kaiken. Ehkä hiukan ennakkoluuloiset katseet kääntyivät kyllä hymyyn ja salsaa ei jäänyt yhtään. Esikon mielestä ihan gastropubimeininkiä.

Mansikatkaan eivät olleet tähän hommaan yhtään liian makeita, vaan juuri sopivan pirtsakoita, pieni kiehautus vie raparperista kirpeimmän maun pois. Makeutta saa siirapilla sopivasti ja omenaviinietikkaa tuo etikkaista hapokkuutta. Suosittelen siis ihan satakympillä ja tämä sopii takuulla myös dipattavaksi, kunhan laittaa mansikat ja raparperit tarpeeksi pieniin osasiin. Säilyvyydestä en osaa sanoa, mutta kannattaa tehdä sopiva annos, sillä salsa tulee varmaan aika nopeasti vetiseksi.

Raparperisalsa

Ainekset

1,5 dl
raparperinpaloja (pieneksi leikattu)
8 kpl
mansikoita
1 kpl
punasipulia (pieneksi silputtuna)
1 rkl
siirappia
1 rkl
omenaviinietikkaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
korianteria silputtuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Pilkotaan raparperi paloiksi, kiehautetaan kattilassa vettä ja keitetään paloja tasan minuutin verran, kaadetaan lävikköön ja annetaan isomman nesteen valua pois. Pilkotaan mansikat pieniksi paloiksi, silputaan sipuli. Sekoitetaan raparperit, mansikat ja sipuli keskenään. Sekoitetaan kastikkeen ainekset ja kaadetaan joukkoon, sekoitetaan joukkoon silputtu korianteri.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.