Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Raparperipiirakkaa valkosuklaalla ja rapsakoilla muruilla

Nyt löytyy blogeista niin monta raparperiohjetta, että menee ihan pää pyörälle. Tässä piirakkaa leipoo poju, jolta homma käy kuin vanhalta tekijältä. Tämä piirakkaohje oli viime vuonna todellinen suosikki ja mikä ettei sillä raparperin kirpsakkaa makua täydentää makea valkosuklaa ja muruset piirakan pinnalla ovat ihanan rapsakoita. Vaniljakermavaahtoa tai vaniljakastiketta kylkeen, jos haluaa ihan täydellisen tuloksen. Tunnustan, ettei raparperit omassa maassa ole vielä ihan syötäviä, mutta onneksi kauppa tarjoaa raparperin varsia hätäisimmille. Minä menin vielä siirtämään raparperin paikkaa hiukan aurinkoisemmalle alueelle, joten katsotaan tuleeko mitään. 

Valkosuklainen raparperipiirakka

Ainekset

4 dl
vehnäjauhoja
1,5 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
130 g
voita sulatettuna
120 g
smetanaa
1 kpl
kananmunia
Täyte
4-5 dl
raparperinpaloja
200 g
mascarponea
0,5 dl
sokeria
1 kpl
kananmunaa
1,5 tl
vaniljasokeria
100 g
valkosuklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Ensin tehdään muruseos. Sekoitetaan keskenään vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri ja lisätään sulatettu voi. Sekoitetaan murumaiseksi seokseksi. Otetaan taikinasta 2/3 ja lisätään siihen smetana sekä kananmuna ja vatkataan sileäksi taikinaksi. Levitetään taikina vuoan pohjalle. Valmistetaan täyte sekoittamalla keskenään mascarpone ja sokerit sekä kananmuna. Lisätään seokseen sulatettu jäähdytetty suklaa ja lopuksi raparperinpalat. Levitetään täyte pohjan päälle. Päällimmäiseksi ripotellaan 1/3 muruseoksesta. Paistetaan 180 asteessa vajaa puolisen tuntia. Leikataan hieman jäähtyneenä. 

Kommentit (2)

  1. Sumi

    Onpa hyvän näköistä!
    Meidän raparperit on vielä ihan olemattomia…ja paikan vaihtoa vailla. Eivät oikein kukoista nykyisessä kohdassa.

  2. sari kalliomäki

    Monesti olen sitä miettinyt, että mikä on joidenkin paikkojen salaisuus. Mummulassa raparperit tuntuvat kasvavan missä vaan, myös siellä missä ne ikäänkuin on heitetty menemään kompostiin. Meidän pihassa taas ei oikein missään. Katsotaan miten tämä laatikkokasvatus onnistuu.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.