Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Raparperipiirakkaa pellillinen

Ihan uskomaton määrä blogin lukijoita on käynyt kahvilla ja osa aika pitkältäkin. Tosi mukavaa nähdä ihan livenä. Aurinkoiset päivät ovat laittaaneet ihmismassat liikeelle ja varsin paljon on parin päivän aikana virrannut väkeä, täyttä tarjotinta ulos ja tyhjää sisään. Palaute on ollut sellaista, että sen kanssa voi leijua pitempäänkin. Iloiset ja tyytyväiset ihmiset ovat kyllä parasta samoin koirulit ja pienet lapsoset. 

Laitan tähän raparperipiirakan reseptin. Piirakkaa on pellillinen ja se sopii 60cm pellille parhaiten. Smetana tekee pohjasta maistuvan, eikä tarvitse sitä piimäpurkkia avata ja unohtaa loppuja kaappiin, jos ei sitä satu muuten käyttämään. Tähän ohjeeseen sopii muutkin marjat kuten vadelma, mustikka tai viinimarjat. Kovasti ovat kahvittelijat tästä tykänneet ja joka päiväksi onkin tehty uusi piirakka. Erityisen hyvää tämä tietysti on vanijakastikkeen kanssa.

Tänään oli nimipäivä ja sen iloksi toi Ukko kukkia ja sisko lähetti varsin hyvän ohjeen meille kaikille. Eletään hetkessä, onnella on vain nykyisyys. Kiitos kaikille kahvittelijoille ja blogin lukijoille ihanasta kesätunnelmasta ja hyvästä mielestä mitä olette tuoneet mukananne.

Valkosuklaalla maustettu raparperipiirakka

Ainekset

8 dl
vehnäjauhoja
5 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
ruokasoodaa
2 tl
vaniljasokeria
250 g
voita sulatettuna
200 g
smetanaa
3 kpl
kananmunia
400 g
maitorahkaa
100 g
valkosuklaata
4 dl
raparperinpaloja
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoitetaan keskenään vehnäjauhot sekä 4 dl sokeria ja leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri. Lisätään seokseen sulatettu voi. Otetaan kolmasosa taikinasta erikseen ja lisätään isompaan osaan smetana sekä kananmuna. Painellaan taikina 60cm pellin pohjalle leivinpaperin päälle. Sekoitetaan rahka, 1 dl sokeria, 2 kananmunaa ja sulatettu valkosuklaa keskenään ja levitetään seos pohjan päälle. Ripotellaan päälle raparperinpalat ja lopuksi muruseos. Paistetaan 180 asteessa reilu puoli tuntia kunnes reunat ovat kauniin vaaleanruskeat.

Kommentit (2)

  1. Minnzu

    Kylläpä on herkulliselta vaikuttava ohje. Teen jo kauppalistaa että saa tätä tehtyä, valkosuklaa ja smetana puuttuvat enää;) Kiitos ohjeesta!

  2. sari kalliomäki

    Hienoa, että tulee resepti käyttöön :).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.