Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Raparperipiirakka valkosuklaalla kiitos

Joskus jotkut reseptit vaan ovat niin hyviä, että sillä samalla mennään vuosikaudet, sellainen on tämä valkosuklainen raparperipiirakka. Sitä tehdään heti kun raparperia on saatavilla ja syksyllä pakastetusta raparperistakin niin kauan kun sitä riittää. Tämä on sovellettu niistä kuppi sitä ja kuppi tätä resepteistä ja rahkan tilalla on mascarponea. Sokerin määrä kannattaa täytteessä soveltaa itselle sopivaksi, sillä taikinakin on jo itsessään makea. Välillä en laita täytteeseen lainkaan sokeria. Tämän kanssa kun tekee lasikannullisen vaniljakastiketta, niin tunnelma on ihan yhtä pastelli kuin kuvissa, vielä kun syreeni tuoksuisi maljakossa tai talon nurkalla, niin ei ole täydellinen euforia kovin kaukana. 

Valkosuklainen raparperipiirakka

Ainekset

4 dl
vehnäjauhoja
1,5 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
130 g
voita sulatettuna
120 g
smetanaa
1 kpl
kananmunia
Täyte
4-5 dl
raparperinpaloja
200 g
mascarponea
0,5 dl
sokeria
1 kpl
kananmunaa
1,5 tl
vaniljasokeria
100 g
valkosuklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Ensin tehdään muruseos. Sekoitetaan keskenään vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri ja lisätään sulatettu voi. Sekoitetaan murumaiseksi seokseksi. Otetaan taikinasta 2/3 ja lisätään siihen smetana sekä kananmuna ja vatkataan sileäksi taikinaksi. Levitetään taikina vuoan pohjalle. Valmistetaan täyte sekoittamalla keskenään mascarpone ja sokerit sekä kananmuna. Lisätään seokseen sulatettu jäähdytetty suklaa ja lopuksi raparperinpalat. Levitetään täyte pohjan päälle. Päällimmäiseksi ripotellaan 1/3 muruseoksesta. Paistetaan 180 asteessa vajaa puolisen tuntia. Leikataan hieman jäähtyneenä. 

Kommentit (9)

  1. Larppa

    Hei! Minkä kokoiseen vuokaan resepti on? Pitää kokeilla heti viikonloppuna.

  2. sari kalliomäki

    Hei, resepti on 30cm vuokaan, pellilliseen tekisin kaksinkertaisena :).

  3. Teija Sten

    Hei

    Täydellisen maistuva resepti, jota tälläinen ”raparperin vihaajakin” haluaa kokeilla. Asun ulkomailla ja siitä syystä en saa smetanaa mistään. Suosittelisitko tavallista kermaviiliä (sour cream) vaihtoehdoksi, vai muuttaako se makua liikaa?

  4. sari kalliomäki

    Laittaisin rahkaa ennenkuin kermaviiliä, mutta en usko että kermaviililläkään menee metsään :). Jos käytät kermaviiliä kerrohan tuloksista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.