Raparperipiirakka valkosuklaalla kiitos

 

Joskus jotkut reseptit vaan ovat niin hyviä, että sillä samalla mennään vuosikaudet, sellainen on tämä valkosuklainen raparperipiirakka. Sitä tehdään heti kun raparperia on saatavilla ja syksyllä pakastetusta raparperistakin niin kauan kun sitä riittää. Tämä on sovellettu niistä kuppi sitä ja kuppi tätä resepteistä ja rahkan tilalla on mascarponea. Sokerin määrä kannattaa täytteessä soveltaa itselle sopivaksi, sillä taikinakin on jo itsessään makea. Välillä en laita täytteeseen lainkaan sokeria. Tämän kanssa kun tekee lasikannullisen vaniljakastiketta, niin tunnelma on ihan yhtä pastelli kuin kuvissa, vielä kun syreeni tuoksuisi maljakossa tai talon nurkalla, niin ei ole täydellinen euforia kovin kaukana. 

 

 

 

Valkosuklainen raparperipiirakka

Ainekset

4 dl
vehnäjauhoja
1,5 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
130 g
voita sulatettuna
120 g
smetanaa
1 kpl
kananmunia
Täyte
4-5 dl
raparperinpaloja
200 g
mascarponea
0,5 dl
sokeria
1 kpl
kananmunaa
1,5 tl
vaniljasokeria
100 g
valkosuklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Ensin tehdään muruseos. Sekoitetaan keskenään vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri ja lisätään sulatettu voi. Sekoitetaan murumaiseksi seokseksi. Otetaan taikinasta 2/3 ja lisätään siihen smetana sekä kananmuna ja vatkataan sileäksi taikinaksi. Levitetään taikina vuoan pohjalle. Valmistetaan täyte sekoittamalla keskenään mascarpone ja sokerit sekä kananmuna. Lisätään seokseen sulatettu jäähdytetty suklaa ja lopuksi raparperinpalat. Levitetään täyte pohjan päälle. Päällimmäiseksi ripotellaan 1/3 muruseoksesta. Paistetaan 180 asteessa vajaa puolisen tuntia. Leikataan hieman jäähtyneenä. 

Kommentit (9)
  1. Teresa Maria
    18.5.2016, 23:24

    Nami nami! Orkidean ymmärrän, mutta ei kai syreeni voi olla vielä tämänvuotinen. Ei ainakaan Poris, kun ei vielä edes Turus. 🙂

  2. sari kalliomäki
    19.5.2016, 12:34

    No ei sentään 😀 laitoinkin tohon juttuun, että jos olis jo syreeniä olis tunnelma täydellinen, hiukka pitää vielä odotella, kyllä se sieltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *