Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Raparperinen vadelmahillo

Ihanilta ystäviltä tupsahti isot kasat raparperia, sillä omat ovat vielä julmetun pieniä. Tein vadelmista ja raparperista makoista hilloa, jota ehkä on jossain muodossa tarjolla kesäkahvilassa. Hillojen tekeminen on kivaa, sillä tulosta tulee niin nopeasti ja sisäinen Martta on sangen iloinen, kun tulee talven varalle tehtyä herkkuja, nuoleskellaan sitten vaikka hilloisia sormia, jos ei muuta. Laitoin raparperille kaveriksi vadelmia ja makuyhdistelmä on täydellinen. Samalla vadelmaisen makea mutta raparperisen kirpsakka. Pankaas kokeillen.

Raparperi-vadelmahillo

Ainekset

1 kg
raparperinpaloja
900 g
vadelmia
3 tl
vaniljasokeria
1 kg
hillosokeria
0,5 dl
vettä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuoritaan ja pilkotaan raparperit, laitetaan kattilaan vadelmien ja veden kanssa. Kuumennetaan höyryäväksi ja lisätään joukkoon hillosokeri sekä vaniljasokeri. Annetaan kiehua hiljalleen rauhassa niin kauan että raparperit ovat ihan pehmeitä. Sekoitetaan sauvasekoittimella sileäksi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.