Puutarhurin makkarakeitto

 

Meillä tehdään valtavat määrät ihan perusruokaa. Vaikka lasagnea, makaronilaatikkoa tai perunalaatikkoa tekee kerralla kaksi vuoallista, ei siitä juuri seuraavaksi päiväksi jää mitään. Kerralla menee helposti 800g jauhelihaa tykötarpeineen, sillä kolme kasvavassa iässä olevaa poikaa syö ihan pohjattomasti. Keittoja teen yleensä kymmenen litran kattilaan ja silloin on toivoa, että sitä vielä seuraavanakin päivänä on hiukan jäljellä. Välillä silti tuntuu siltä, että olisi kiva keksiä jotain pieniä variaatiota samoihin ruokiin. Tällä kertaa lisäsinkin makkarakeittoon kesäkurpitsaa, yrttimaustettua tomaattimurskaa, Musta Pekka -juustoa ja paljon tuoretta timjamia. Teki kyllä kauppansa. Hienointa on kuitenkin se, että koskaan kukaan ei kitise ruokapöydässä, kaikki syödään mitä tarjotaan ja isommat pojat tekevät jo kiitettävästi itsekin ruokaa. 

Puutarhurin makkarakeitto

Ainekset

2,5 l
vettä
12 kpl
perunaa
5 kpl
porkkanaa
0,5 kpl
lanttua
2 kpl
kesäkurpitsaa
2 kpl
sipulia
200 g
pekonia
8 kpl
grillimakkaraa
2 kpl
lihalientä
310 g
yrttimaustettua tomaattimurskaa
0,5 kpl
Musta Pekka -juustoa
0,5 dl
tuoretta timjamia
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuoritaan ja pilkotaan perunat, porkkanat ja lanttu. Silputaan sipuli pieneksi. Kuutioidaan kesäkurpitsa. Pilkotaan pekoni ja makkarat pieneksi. Laitetaan vesi kattilaan kiehumaan ja lisätään perunat, porkkanat ja lanttu. Lisätään tomaattimurska ja lihaliemikuutiot. Paistetaan pannulla voissa sipulit, makkara sekä pekonipalat. Lisätään keittoon. Lisätään keittämisen loppuvaiheessa kesäkurpitsanpalat sekä Musta Pekka -juusto. Viimeiseksi lisätään tuore timjami. 

Kommentit (9)
  1. Tuo kesäkurpitsa idea on hieno. Kokeillaan.

  2. Kesäkurpitsa sopii yllättävän moneen ruokaan, välillä paistan kuutiot voissa ennen soppaan heittämistä, mutta ei ole mitenkään välttämätöntä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *