Punajuuriset herkkupalat

 

Punajuuret ovat mitä parhainta syksyruokaa. Yleensä keittelen niitä kerralla isomman määrän, sillä keittäminen on se ikävin homma. Eilen tein tällaisia suolaisia punajuurisia herkkupaloja, joissa on käytetty ihan kaupan voitaikinaa. Aina kaikkea ei ole pakko kiireen keskellä väsätä itse ja valmis voitaikina on hyvä vaihtoehto. Taikinasta saa mukavan ohuen ja rapsakan, kun kypsentää sen kahden pellin välissä. Melkein valmiiden pohjien päälle paljon punasipulia, homejuustomuruja ja tuoretta timjamia punajuurien kaveriksi makua antamaan. Oli herkullista ja tehdään toistekin.

 

 

Punajuuriset herkkupalat

Ainekset

250 g
voitaikinaa
3 kpl
punasipulia
0,5 dl
tuoretta timjamia (silputtuna)
5-6 kpl
punajuuria
70 g
homejuustomurua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustaapippuria
50 g
hasselpähkinöitä
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitetään punajuuret kypsiksi. Sulatetaan valmiit voitaikinapalat ohjeen mukaan ja kaulitaan ohuemmiksi. Leikataan palat viiteen osaan. Paistetaan paloja parikymmentä minuuttia uunipellillä niin, että toinen pelti on päällä, jolloin palat säilyvät litteinä. Sillä välin silputaan sipulit ja paistetaan ne runsaassa voissa hyvin pehmeiksi, lisätään hiukan suolaa ja mustaapippuria. Laitetaan lähes valmiille voitaikinapaloille sipulisilppu, siivutetut kypsät punajuuret, timjamisilppu ja homejuustorouhe. Rouhitaan päälle hiukan mustaapippuria. Paistetaan paloja vielä niin kauan, että ne lämpiävät kunnolla. Mikäli käytetään pähkinöitä, laitetaan ne palojen päälle vasta ihan paistamisen loppuvaiheessa. 

Kommentit (6)
  1. Herkullisen näköisia 🙂

  2. Nam, näyttävät ihanilta! Ja tuo kahden pellin kikka oli mulle ihan uutta. Kannattaako voitaikinapalojen päällä olla toinen leivinpaperi suojana?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *