Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Porsaankyljyksiä

Vieläkö on viikonlopun ruuat hakusessa? Meillä on tarjolla pehmeitä porsaankyljyksiä ja tällä kertaa vaahterasiirapilla maustettuna, valmistuvat nopeasti, kun loppusilaus hoidetaan uunissa. Päälle reilusti persilijaa tai punasipulia ja kaveriksi perunamuusia sekä jotain vihreää. Tekevät nopsakasti kauppansa. Muutamia jouluksi ostettuja oluitakin on vielä jäljellä ja ne sopivat tämän kanssa paremmin kuin hyvin. Nyt yritän siivoilla sen minkä tältä köhimiseltä jaksan, johan tässä pari viikkoa menikin paremmin. Vaikken olekaan varsinainen talven ystävä, niin ehkä hiukan haikailen kunnon pakkaskelejä, jotta pöpöt kuolisivat kylmyyteen. 

Vaahterasiirappiset porsaankyljykset

Ainekset

4 kpl
porsaan kyljyksiä
2 rkl
voita
1 dl
sipulia (silputtuna)
2 kpl
valkosipulin kyntta
2 rkl
Omenasiideriä
1 tl
chilijauhetta
0,5 tl
mustaapippuria
0,5 dl
vaahterasiirappia
0,5 dl
vettä
2 rkl
worcestershirenkastiketta
0,5 tl
suolaa (maun mukaan)
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuivataan kyljykset ja suolataan hyvin. Ruskistetaan pannulla molemmin puolin ja laitetaan kyljykset paistoastiaan. Lisätään pannuun sipulit ja paistetaan niitä muutama minuutti. Lisätään siideri, chili, pippuri, siirappi, vesi ja worcesterinkastike. Lämmitetään kiehumispisteeseen ja kaadetaan kastike kyljysten päälle. Paistetaan 180 asteessa viitisentoista minuuttia. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.