Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Porkkanakakku+juustokakku=omnomnomnomnom

Kyllä nyt on porkkanakakut sekä porkkanakääretortut ja muut porkkanajutut niin in, että ihan pakko oli sekoittaa lusikka tähänkin soppaan. Tässä olisi porkkanakakun ja juustokakun yhdistelmä, eikä kai tarvitse erikseen mainita, että on hyvää. Irtopohjavuokaan porkkanakakku paistumaan ja sillä välin voi tehdä mascarponesta ja tuorejuustosta täytteen valmiiksi. Se sitten jäähtyneen pohjan päälle ja jääkaappiin hyytymään. Jätin justokakun maun kohtuullisen miedoksi, jotta porkkanakakku maistuu mukavasti. Halutessasi voit toki laittaa juustokakkuosuuteen hiukan täpäkämmät mausteet vaikkapa sitruunaa tai limeä. Tämä maistuu erityisesti juustokakun ystäville (siis minulle) ja on helppo toteuttaa myös gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin. 

Porkkanajuustokakku

Ainekset

Porkkanajuustokakkupohja
2 kpl
munaa (huoneenlämpöistä)
2 dl
sokeria
2 kpl
porkkanaa (noin 150 grammaa)
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
120 g
voita (sulatettuna)
1/2 dl
appelsiinimehua
3 rkl
vaahterasiirappia
Juustokakkutäyte
500 g
mascarponejuustoa
200 g
tuorejuustoa (appelsiinin makuista)
200 g
tuorejuustoa (vaniljan makuista)
4 kpl
liivatelehteä
1/2 dl
appelsiinimehua
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista porkkanajuustokakku näin:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Yhdistä kuivat aineet. 

Lisää taikinaan jauhoseos, voisula, appelsiinimehu, vaahterasiirappi ja lopuksi porkkanaraaste.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin.

Levitä taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa  175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.

Sekoita täytteen juustot tasaiseksi. Mausta halutessasi sokereilla.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet kuumennettuun mehuun.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon.

Levitä täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Irrota porkkanajuustokakku vadille.

Koristele porkkanajuustokakku mantelirouheella.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.