Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Piparminttumokkapalat

Jos et omista punaista pastaväriä, niin nyt on parasta hakea yksi purkki. Sillä saa kaikki leivonnaiset näin joulun aikaan ihan uuteen uskoon, pari tippaa tekee jo ihmeitä. Tässä mokkapalat on kuorrutettu voikreemillä, johon on lisätty hiukan punaista väriä. Monet tykkäävät tästä perinteisestä kreemistä, vaikka se aika makeaa onkin. Ja jotkut ovat sitä mieltä että kreemi on paras kääretortun täyte joko hillon kera tai ilman. Kreemi on helppo levittää paksuksi kerrokseksi jäähtyneen mokkapalalevyn päälle ja sen voi koristella haluamallaan tavalla, tässä on ripoteltu päälle piparmintturouhetta. Yhtä hyvin voi laittaa erilaisia nonparelleja, pähkinöitä tai jotain suklaakarkkeja. Laita levy jääkaappiin, jolloin kreemi kovettuu ja paloja on helppo leikata. 

 

Perinteinen kreemi siis tehdään voista ja tomusokerista. Pehmeään voihin 250g sekoitetaan erissä tomusokeri 500g sekä vaniljasokeria 2 tl. Mikäli seos on liian paksua levittää, pidä sitä aivan pieni hetki mikroaaltouunissa. Tällä määrällä tulee ohuempi kerros, jos haluat paksumman kuorrutteen, tee kreemi kaksinkertaisena. Jos et pidä kreemin mausta tai ajattelet sen olevan liian makea, tee kuorrute mascarponesta. Sekoita pari purkkia mascarponea ja lisää sen verran vatkaamatonta kermaa, että saat seoksen hyvin levitettyä, myös tähän voi sekoittaa pari tippaa punaista karamelliväriä. Mascarpone ei kovetu jääkaapissa, joten palat pitää leikata ensin ja kuorruttaa yksitellen sen jälkeen. 

Mehevät mokkapalat

Ainekset

6 kpl
kananmunia
5,5 dl
sokeria
8 dl
vehnäjauhoja
5 tl
leivinjauhetta
1,5 tl
aito vaniljarouhetta
3 dl
maitoa
300 g
voita (sulatettuna)
6 rkl
kaakaojauhetta
Kuorrute
8 rkl
vahvaa kahvia
3 rkl
kaakaojauhetta
8 dl
tomusokeria
75 g
voita
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkataan mokkapaloja varten hyvin keskenään kananmunat sekä sokeri. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi sulatettu jäähdytetty voi sekä maito. Kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistetaan 175 asteessa 20-30 minuuttia. Annetaan pohjan jäähtyä hiukan aikaa ja valmistetaan sillä välillä täyte. Sekoitetaan kuivat aineet ja voi, lisätään kahvia sen verran, että seoksesta tulee sopivaa. Levitetään vielä hiukan lämpimän pohjan päälle. Laitetaan levy jääkaappiin kovettumaan ja leikataan mokkapalat kuumassa vedessä lämmitetyllä veitsellä. 

Kommentit (4)

  1. Taru / Taikakakut

    Nämäkin palat ovat tosi ihanan näköisiä! Nam! 🙂

  2. sari kalliomäki

    Kiitos Taru, jakoi hiukan mielipiteitä tuo voinen kuorrute, itse tykkän kyllä ja myös kääretortussa. Mietin sitäkin, että sen tavallisen mokkapalakuorrutuksen voisi tehdä ilman kaakaojauhetta ja laittaa karamelliväriä, niin tulisi myös punainen.

  3. Celebration Treats 4U

    Onpa kauniita ja hiukan erilaisia mokkapaloja. Piparmintturouhe käy ihanasti moniin leivonnaisiin makua ja ulkonäköä buustaamaan. Voikreemi kuulostaa aika heviltä verrattuna perinteiseen kuorrutukseen, mutta piparmintun raikastamana saattaisi upota itsellekin.

  4. sari kalliomäki

    Mokkapalat ovat kyllä varsin helppo muunneltava. Voikreemi on kyllä aika hevi, mutta se joka siitä tykkää, niin tykkää todella. Tiedän tosiaan muutamia miehiä, jotka haluavat voikreemiä aina kääretortun väliinkin, koska äiti on aina tehnyt niin :D. Onneksi tähän on helppo tosiaan keksiä vaihtoehto vaikka siitä tavallisesta kuorrutteesta ilman kaakaojauhoja tai mascarponesta, jos haluaa ihan valkoisen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.