Piparminttuinen mansikkahillo

 

Haluaisin muistuttaa säilömisinnosta puhkuville, että kannattaa ehdottomasti tehdä mansikkahilloa piparmintulla maustettuna. Tämä oli meidän viime talven paras hillo ja varsin ihana joululeivonnaisissa sekä varsinkin kääretortun välissä. Piparmintun maun saa niin helposti talletettua hillon sekaan, suosittelen. Itse säilytin hillon jääkaapissa, mutta pakastaminenkin on hyvä vaihtoehto. 

 

Piparminttuinen mansikkahillo

Ainekset

2 kg
mansikoita
1 dl
vettä
1 kg
hillosokeria
0,5 dl
sitruunamehua
6 kpl
piparmintunoksa
Muut ainesosat

Tee näin:

Laitetaan mansikat, vesi sekä piparmintun oksat kattilaan. Kun kattilasta nousee kunnolla höyryä, lisätään hillosokeri ja sitruunan mehu. Keitellään hiljalleen kymmenisen minuuttia. Kuoritaan vaahto pois hillon päältä. Poistetaan piparmintun oksat ja sekoitetaan hillo sauvasekoittimella sileäksi. Säilötään pestyihin kuumennettuihin lasipurkkeihin. Hillon voi myös pakastaa. 

Kommentit (1)
  1. Oi ihanaa, tätä täytyy kokeilla! Hieman hassu kysymys, tarkoittaako piparmintun oksa samaa kuin minttu:)?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *