Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Pinaattinen cocotte, pikku annos kananmunaa lisukkeineen

Lähes joka sunnuntai on pöydässä kananmunaa varioituna eri tavoin. Nämä pikkuannokset valmistuvat uunissa vesihauteessa ja maku on todella herkullinen, kumma kyllä miten kypsennystapa vaikuttaa kananmunan makuun. Babypinaatti on mukava lisuke ja lisäksi makua antaa rapsakaksi käristetty pekoni. Jokaisen kipposen pohjalle pinaatti, pekoni, parmesaani sekä kerma ja sitten muna päälle, hiukkasen suolaa ja mustaapippuria ja sitten uuniin hautumaan. Nämä annokset ovat parhaimmillaan lämpimänä ja kun päälle ripottelee vielä hiukan krutonkeja tai paahtaa kylkeen palan maalaisviipaletta on sunnuntaiaamu taas pelastettu.

Pinaattinen cocotte

Ainekset

4 kpl
kananmunia
100 g
babypinaattia
100 g
pekonia
2 kpl
valkosipulin kynsiä
1,5 dl
parmesaaniraastetta
4 rkl
kermaa
Muut ainesosat
Suolaa ja mustaapippuria, koristeeksi tuoretta ruohosipulia tai basilikaa.

Tee näin:

Paista pannulla pekonikuutiot sekä pienitty valkosipuli rapeiksi, lisää revitty pinaatti ja freesaa sopivasti. Jaa seos neljän pikkuvuoan pohjalle. Ripottele päälle parmesaani ja jaa kerma tasan kaikkiin vuokiin. Riko jokaiseen vuokaan päälle muna, ripottele päälle suolaa ja mustaa pippuria. Laita vuoat isompaan astiaan, jossa on vettä, varo ettei vettä pääse pikkuastioihin. Paista 200 asteessa kymmenisen minuuttia kunnes pinta näyttää hyytyneeltä. Koristele tuoreella ruohosipulilla tai basilikalla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.