Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Pikkujoulujen kestosuosikki: mausteinen glögikakku

Englantilainen hedelmäkakku ja taatelikakku eivät ole mitään tämän mausteisen glögikakun rinnalla. Ihanan pehmeä ja sopivan mausteinen kakku tuo joulun kotiin, sillä jo tekovaiheessa leijailevat tuoksut ovat ihan omaa luokkaansa. Tämä on meidän ehdoton kestosuosikki, jota on joka vuosi ihan pakko tehdä. Aikoinaan kehittelin ohjeen poikia varten, kun kuivakakussa ei saanut olla mitään muruja. Kakku säilyy hyvin jääkaapissa, kunhan muistaa ottaa ajoissa lämpenemään. Taikinamäärä on kohtuu iso ja siksi teenkin usein pienen kuivakakun ja toisesta puolesta muffinsseja. Toki voi tehdä muffinsseja vaikka koko taikinasta, mutta kuivakakku on tällä hetkellä aikas trendikäs ja lisäksi helppo. Muffinssien päälle laitan usein mascarponea, jonka vetreytän sopivaksi ihan kermalla. Tässä joukkoon on vielä lisätty sulatettua suklaata. Suklaa kannattaa jäähdyttää hyvin ennen mascarponeen sekoittamista. 

Mausteinen glögikakku

Ainekset

3 dl
punaviiniä
4 rkl
sokeria
3 rkl
ruokosokeria
1 kpl
appelsiinin kuorta raastettuna
1 kpl
appelsiinin mehua
2 tl
kanelia
1 tl
neilikkaa
150 g
tummaa suklaata
350 g
voita
6 dl
tomusokeria
6 kpl
kananmunia
2 tl
vaniljasokeria
4 tl
leivinjauhetta
3 rkl
perunajauhoja
5 dl
vehnäjauhoja
Muut ainesosat

Tee näin:

Pestään ja raastetaan appelsiinin kuori, puristetaan mehu. Kuumennetaan kattilassa kiehuvaksi punaviini, appelsiininmehu sekä raaste, sokeri, ruokosokeri, neilikka sekä kaneli. Otetaan heti liedeltä pois ja annetaan maustua kaikessa rauhassa pari tuntia. Sulatetaan tumma suklaa ja annetaan jäähtyä. Vatkataan voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoitetaan joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisätään joukkoon vaniljasokeri ja jäähtynyt suklaa. Sekoitetaan joukkoon maustunut glögi. Lisätään keskenään sekoitetut leivinjauhe, perunajauho sekä vehnäjauhot. Taikina on melko juoksevaa. Kaadetaan taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 180 asteessa kypsäksi. Aika riippuu kakkuvuoan koosta. Litrasen kakun paistamiseen menee oin 40 minuuttia. Tarkistetaan kypsyys tikulla. Jos teet sekä kakun että muffinsseja, kaada puolet taikinasta kakkuvuokaa ja toinen puoli muffinsseiksi. 

Kommentit (3)

  1. Minna_A

    Kuulostaa ja näyttää herkulliselta sekä ihanan jouluiselta.

  2. Vierailija

    Hieno. Täytyy kokeilla.

  3. sari kalliomäki

    Jouluiselta nimenomaan, tuoksu on kerrassaan mainio :).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.