Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Pikana valmistuvat valloittavat vadelmapalat

Vadelmakausi oli ja meni, onneksi niitä on pakkasessa yllin kyllin. Pikana piti leipasta jotain oppilaille, kun olin mussukoita luvannut palkita ja tein vadelmapaloja, jotka valmistuvat kuten piirakka ja makunsa ne saavat valkosuklaasta, vadelmista sekä suklaakeksinmuruista. Ei siis mitään ihmeellistä, mutta nopeaa sekä helppoa ja kerralla tulee kohtuullisen iso määrä. Tätä voi toki pakastaa pahan päivän varalle ja gluteenittoman version saa gluteenittomista jauhoista ja gluteenittomista suklaakekseistä. Pieni kermavaahtohuntu tähän päälle tekee näistä hyvinkin herkullisia, mutta ilmankin tämä sopii erityisesti päiväkahvin seuraksi. 

Valloittavat vadelmapalat

Ainekset

200 g
voita
3 kpl
kananmunia
3 dl
sokeria
8 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
4 dl
maitoa
2 dl
suklaakeksinmuruja
100 g
valkosuklaata (pienennettynä)
250 g
vadelmia
Muut ainesosat

Tee näin:

Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää voi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja lopuksi maito. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle, ripottele tasaisesti päälle keksinmurut, vadelmat sekä valkosuklaan palaset. Paista uunissa 200 asteessa noin parikymmentä minuuttia.

Kommentit (2)

  1. Vierailija

    aivan ihanat astiat, mitä ne ovat merkiltään?

  2. sari kalliomäki

    Tykkään kans tosi paljon, tämä on Arabian Ali. Minulta löytyy sinisenä, mutta tätä on aikoinaan valmistettu myös ruskeana.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.