Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Pekoninen ruusukaalipaistos

Aamupala, välipala, brunssiherkku tai iltapala, miten vaan. Ruusukaalipannu kelpaa missä välissä tahansa ja koska pannu valmistetaan lopuksi uunissa, ei se pala ikävästi pohjaan pannulla. Sillä välin kerkiää tekemään vaikka herkulliset leivät pannuruuan kaveriksi. Itse tietysti markkinoin tätä ruusupannun sijasta pekonipannuna, niin uppoaa miehiin paremmin. Ruusukaalit ovat sitten vain sivutuote, tosin tämä on taas niitä ruokia, jotka ovat joka kerralla meillä hiukan erilaisia. Ruusukaalin kaveriksi voi laittaa myös paprikaa tai kesäkurpitsaa. Valkosipulin kaveriksi punasipulia tai keltasipulia. Mausteita voi vaihdella mielin määrin ja tuoreet yrtit viimeistelevät makunautinnon. Tähän sopivat myös hyvin ne kaapin perällä kovettuneet juustonkannikat ja jos olet homejuuston ystävä, ripottele murusia kerman joukkoon ennen uuniin laittoa, taivaallista.

Ruusukaalivuoka

Ainekset

400 g
ruusukaalia
1 pkt
pekonia
5 kpl
valkosipulin kynttä
2 dl
kermaa
3/4 dl
mozzarellaraastetta
0,5 dl
parmesaaniraastetta
0,5-1 tl
suolaa
0,5 tl
muskottipähkinää
1/4 tl
mustaa pippuria
4 rkl
tuoretta basilikaa

Tee näin:

Käristä pieneksi paloiteltu pekoni, kaada suurimmat rasvat pois ja laita pekonit lautaselle odottelemaan. Lisää pannuun rasvaa sekä neljään osaan siivutetut ruusukaalit, paista 6 minuuttia välillä käännellen. Lisää valkosipuli ja kuullota minuutin ajan. Lisää kerma sekä suola sekä musta pippuri ja pekoni. Anna paistua pannulla vielä muutaman minuutin ajan, lisää sitten juustoraasteet päälle ja laita pannu uuniin 190 asteeseen viidentoista minuutin ajaksi tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Ripottele päälle basilikasilppua.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.