Pasta carbonara a la Vepa

 

Jos oli MammaPastan carbonarakin poikien mielestä hyvää, niin kyllä sitä on myös Vepan oma versio. Ihan perusohje hyvin simppeleillä aineksilla ja silti niin maukasta. Tämä on sellaista helppoa ja hyvää kesäruokaa, kasvavalle nuorisolle kun on aivan turha syöttää pelkästään salaatteja, pitää olla jotain täyttävämpää. Parhaita ruokia ovat tietysti ne, mitä saavat helposti itsekin tehtyä, ehkäpä tässä on hiukan oma lehmä ojassa. Joka tapauksessa kesällä tulee poikienkin kokattua enemmän, kun on aikaa.

 

Tämä pasta ei muuten pyöri runsaassa kermakastikkeessa, joten jos tykkäät sellaisesta, pitää kastikkeen sekaan yksinkertaisesti lisätä purkillinen kermaa. Juusto antaa kananmunien kanssa sopivasti makua ja juustoa voi vaihdella ja lisätä sekä vaihtaa oman maun mukaan. Tähän sopii mainiosti myös erilaiset yrtit ja pojat ovatkin niitä kiitettävästi muistaneet kasvimaalta hakea. Ruohosipuli, sipulinvarret, oregano sekä minttu ja persilija ovat jo ihan käyttökelpoisia. Ihana kesä.

 

 

Pasta carbonara ilman kermaa

Ainekset

170 g
pekonia
2 kpl
kananmunia
1 kpl
keltuainen
50 g
parmesaania
1 kpl
sipulia
0,5 tl
mustaapippuria
250 g
spagettia
0,5 dl
persilijaa
Muut ainesosat
Keitinvettä 1,5 litraa, suolaa sekä oliiviöljyä

Tee näin:

Keitä spagetti ohjeen mukaan puolessatoista litrassa vettä, lisää keitinveden joukkoon ripaus suolaa, valuta valmis pasta. Silppua sipuli ja pekoni. Paista pannulla oliiviöljyssä sopivat rapeiksi. Sekoita keskenään munat ja juustoraaste. Lisää valutettu pasta pannulle sipulien ja pekonien kanssa, kaada joukkoon munaseos, sammuta levy ja sekoita sekaisin, lisää mausteet ja yrtit. Ripauta tarvittaessa joukkoon hiukan suolaa. Jos haluat kermaisen pastan, lisää 2 dl kermaa munaseokseen ennen spagettiin lisäämistä. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *