Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Parsa frittata äidille

Laitan muutamia hyviä brunssiherkkuja iloksenne sunnuntaita ajatellen, eikä pelkästään äitienpäivää varten vaan yleensäkin sellaista hyggeilysunnuntaita ajatellen. Meillä on otettu tavaksi ottaa jokainen sunnuntaiaamu hiukan pidemmän kaavan mukaan kaikessa rauhassa kunnon ruokaa nauttien ja lehtien sekä hyvän kahvin kanssa. Harmillista kyllä, että terassille ei vielä ole aamuisin mitään asiaa ei edes lämmittimen kanssa, on se vaan niin kylmää. 

Frittata valmistuu nopeasti ja tämä versio on törkeän hyvää. Pannulla paistetaan sipuli, pekoni ja silputtu parsa runsaassa voissa tietenkin ja päälle kaadetaan munaseos, jossa on raejuusto, tuorejuusto sekä mausteet, päälle kun vielä ripotellaan Gruyere-juustoa ennen uuniin laittoa, on tulos kyllä täydellisyyttä hipova. Ihana ja tuhti aamupala, jolla pärjäilee pitkälle iltapäivään. 

Parsa frittata

Ainekset

1 kpl
sipulia
100 g
pekonia
10 kpl
parsaa
6 kpl
kananmunia
1 dl
raejuustoa
2 rkl
philadelphia tuorejuustoa
0,2 tl
suolaa
1 tl
valkosipulirouhetta
1 dl
gruyere juustoraastetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Silppua sipulit, viipaloi pekoni ja pilko parsatangot sentin paloiksi, jätä valkoist kannat pois. Paista pannulla runsaassa voissa sipulit ja pekonit hetken aikaa ja lisää parsat. Sekoita kulhossa munat, mausteet ja raejuusto sekä tuorejuusto sekaisin. Kaada seos pannulle parsaseoksen päälle. Anna hautua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Ripottele päälle juustoraaste ja siirrä pannu uuniin 180 asteeseen ja anna hautua valmiiksi vajaa kymmenen minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalean ruskea, tarjoile hieman jäähtyneenä tuoreen ruohosipulisilpun kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.