Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Parmesaaniperunat ja viskidippi

Tässä olisi sitten tämä toinen dippi ja juuri sopiva edellisen postauksen lihapullille joko parmesaaniperunoiden kera tai ilman. Tätä tehdään meillä tasaisin väliajoin, sillä isompien poikien mielestä dippi on sairaan hyvää. Olen samaa mieltä ja niin on Ukkokin, vaikka välillä häntä selvästi hiukan riipaiseekin, kun vierailen hänen viskipulloillaan milloin minkäkinlaisten leivonnaisten ja ruokien takia. Ohjeessa on viskiä kolmisen ruokalusikallista, mutta mausta kastike haluamallasi määrällä. Ja hei, tänään soi jouluisasti Celine Dion, kuuntelethan sanat ajatuksella.

Nämä parmesaani-mozzarellaperunat ovat täydellisiä ruokaisampaan pikkujoulumeininkiin. Näihin käytän aina kunnon perunoita, kiitos perunakauppiaan, jolla on niitä isoja komeita yksilöitä, joiden kuorimiseen ei mene kuin muutama hassu minuutti. Kahdeksan isoa perunaa pestään hyvin ja lohkotaan sopiviksi paloiksi. Laitetaan kulhoon 0,5 dl oliiviöljyä ja sekoitetaan joukkoon 2 tl suolaa, 2 tl valkosipulijauhetta, 2 tl paprikamaustetta ja 1 dl parmesaanijuustoraastetta. Perunat pyöritellään seoksessa ja laitetaan pellille. Päälle ripotellaan vielä 1 dl mozzarellajuustoraastetta ja perunat paistetaan uunista riippuen 200 asteessa puolisen tuntia. Tarviiko edes mainita, että nämä ovat ihan älyttömän hyviä. 

Viskidippi

Ainekset

400 g
majoneesia
0,5 dl
sweet chili kastiketta
2 rkl
sitruunanmehua
1 kpl
valkosipulinkynttä
2 tl
paahdettua paprikamaustetta
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
sokeria
1/4 tl
mustaapippuria
2-3 rkl
viskiä
Muut ainesosat

Tee näin:

Puristetaan valkosipulinkynsi. Sekoitetaan kaikki dipin ainekset keskenään. Säilytetään kylmässä.

Kommentit (1)

  1. Pasi

    Aivan mahtava idea, menee suoraan omaan reseptivihkoon, tätä on pakko testata!!! Kauniisti sumentavasta bokehista huolimatta tunnistan pullosta, että laatuviskiä olet dippiin sekoittanut. Tuossa on erittäin tasapainoinen maku. Halvalla epämääräisellä viskillä olisi turhan helppo pilata hyvä viskiruoka. Itse taidan kuitenkin kokeilla hieman savuisempaa merkkiä. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.