Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Pakkaspäivän paprikainen nakkikeitto

Nyt on talvi jopa täällä ja pakkasta riittää. Ulkoiltu ollaan joka päivä, ei sitä paljon pakkaset haittaa. Varsinaista lomaa on jäljellä vielä muutama päivä, tosin töitä on tullut tehtyä hiukan joka päivä. Ihana aurinkokin on pilkoitellut päivänä muutamana niin että ihan häikäisee. Ruokaa on laitettu lähes tuplamääriä, sillä kun lainapoika lähti tuli serkkupoika tilalle. 

Tässä paprikaisen nakkikeiton ohje, pakko jakaa, sillä Ukon mielestä tämä oli ihan parasta nakkikeittoa. Hyvää kyllä oli ja maistui hyytävän ulkoilureissun jälkeen. Ei tässä silti mitään ihmeellistä ollut, reilusti paprikaa, parikamaustetta ja paketti chilistä tuorejuustoa sekä reilusti persilijaa. Yksinkertaisuus on silti parasta. Jotenkin sitä nauttii aikas lailla tästä simppelistä elämästä joulun jälkeen. Yksi ruoka kerrallaan kaikessa rauhassa ja hartaasti. Keitot ovat siinä mielessä ihan parhaita, että kun tekee kympin kattilan aivan täyteen, saa osa siitä vielä seuraavanakin päivänä, ehkä. 

Paprikainen nakkikeitto

Ainekset

2,5 l
vettä
14-16 kpl
perunaa (isoa)
3 kpl
paprikaa
1,5 dl
lanttua (kuutioina)
2 kpl
sipulia
3 kpl
porkkanaa
1,3 kg
nakkia
3 kpl
valkosipulin kynttä murskattuna
4 kpl
lihaliemikuutiota
200 g
chilistä tuorejuustoa
2 dl
persilijaa (silputtuna)
1 rkl
savupaprikajauhetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuoritaan ja lohkotaan perunat, kuutioidaan lanttu, viipaloidaan porkkanat, silputaan persilija, murskataan valkosipulit. Laitetaan perunat kiehumaan veteen samoin muut juurekset. Kuutioidaan paprikat ja paistetaan hetki voissa pannulla, että saavat hiukan väriä, lisätään keittoon. Paistetaan nakit pannulla ja lisätään keittoon. Lisätään lihaliemikuutiot tai korvaava fondi sekä valkosipuli, paprikamauste. Annetaan kiehua hiljalleen kypsäksi. Lisätään lopuksi tuorejuusto ja persilija, annetaan juuston sulaa hyvin. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.