Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Päivän piristäjä suklainen kaakao

Muutaman päivän ajan on ollut enemmän ja vähemmän vipinää, Mr. Paddington ja liian iso boksi poppareita, valtava määrä maisema-astioita, joista kuulette vielä monta kertaa, kevätsisustusta ja pari iloista yllätystä. Kaikenkaikkiaan elämä on aika ihanaa kaikista haasteista huolimatta. Eikä täällä ihan laiskana ole oltu, sillä talviloman vaatehuone- ja vaateprojekti on saatettu kunnialla loppuun ja kaikki miesväen vaatteet ovat omilla paikoillaan. Tähän kohtaan täytyy suu hymyssä todeta, että jotain iloa on siitäkin, että on talon ainoa nainen. Kukaan ei lainaa alusvaatteitani, sukkiani puhumattakaan laukuista tai kengistä. Saan siis kaikessa rauhassa jättää kimpsuni ja kampsuni mihin haluan. Toista se on vaatteista kinastelevilla veljeksillä, jotka alkavat olla kutakuinkin samaa kokoa. Siivouksen tiimoilta löytyi kyllä sellaisiakin vaatteita, joita kukaan ei tunnistanut omakseen ja niitä jaettiin eniten haluaville. Markkinatunnelmaa siis.

Loman kunniaksi on jo kahdesti tehty kaakaota, ei mitään ihan tavallista, vaan suklaa sellaista. Kaloreita tähän herkkuun sisältyy sen verran, että ei kannata edes ajatella. Tumma suklaa on kuitenkin terveellistä, eikö vaan? Helppotekoisen kaakaon voi nauttia ihan sinällään tai laittaa lasin pohjalle pallon vaniljajäätelöä ja kaataa kaakaon päälle. Tämä on herkullista myös kylmänä. Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille.

Suklaakaakao

Ainekset

1 l
maitoa
1 dl
kermaa
1 dl
kaakaojauhetta
80 g
tummaa suklaata
80 g
valkosuklaata
1-2 rkl
vaahterasiirappia
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoitetaan maito ja kerma kattilassa. Kuumennetaan koko ajan sekoittaen, ei kuitenkaan keitetä. Lisätään suklaat ja annetaan sulaa, lisätään vaahterasiirappia sopiva määrä ja tarkistetaan maku. Lasin pohjalle voi laittaa pallon vaniljajäätelöä ja kaataa kaakaon päälle tai nauttia kaakaon sinällään. 

Kommentit (7)

  1. sari kalliomäki

    Kiitos Heidi 🙂 .

  2. Minna_A

    ihana kuva ja kaakaot näyttävät syntisen hyviltä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.