Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Pääsiäisen nopeat leivokset

Tuliko pääsiäinen jälleen kerran hiukan liian nopeasti ja tarjottavien suunnittelu jäi viime tippaan? Ei hätää tässä vielä nopea ja hauska pääsiäisen leivos, johon aineetkin löytyvät melko varmasti jo valmiina. Mikäli sokerimassaa ei ole ja pupujen muovaileminen ei kiinnosta, voi koristeeksi laittaa rikottuja pieniä suklaamunia ja tulos on yhtä houkutteleva.

Mokkapalat vai masaliisa? Täällä meillä päin masaliisa ja tuttavallisemmin masaliisukka kuten eräs ystävä viime viikolla asian ilmaisi. Onko sinun mokkapalalevysi kuohkea ja pehmeä vai kuiva ja ohut? Tällä ohjeella se ainakin on kuohkea ja paksu. Ohje on ollut jo aikaisemmassa blogissa kuutisen vuotta sitten, joten perinteitä vaalitaan. Tämä on silti aina yhtä käyttökelpoinen ohje joka lähtöön. Koristeita muuttamalla sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Olen jo kahdesti tehnyt tästä viljattoman sekä maidottoman version ja maku on oikein hyvä, mutta rakenteessa vielä parantamisen varaa, joten testaillaan, postailen sen heti kun tulos tyydyttää. 

Ja nuo puput on tosi helppo tehdä. Pyöritellään valkoisesta sokerimassasta pallo ja siitä erotetaan iso pää, johon muovataan korvat. Sitten alaosasta nypitään neljä uloketta, joista tulee jalat ja kädet. Pari pientä palloa poskiksi, kaksi ihan pientä palluraa napeiksi ja silmiksi. Siinäpä se.

Mehevät mokkapalat

Ainekset

6 kpl
kananmunia
5,5 dl
sokeria
8 dl
vehnäjauhoja
5 tl
leivinjauhetta
1,5 tl
aito vaniljarouhetta
3 dl
maitoa
300 g
voita (sulatettuna)
6 rkl
kaakaojauhetta
Kuorrute
8 rkl
vahvaa kahvia
3 rkl
kaakaojauhetta
8 dl
tomusokeria
75 g
voita
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkataan mokkapaloja varten hyvin keskenään kananmunat sekä sokeri. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi sulatettu jäähdytetty voi sekä maito. Kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistetaan 175 asteessa 20-30 minuuttia. Annetaan pohjan jäähtyä hiukan aikaa ja valmistetaan sillä välillä täyte. Sekoitetaan kuivat aineet ja voi, lisätään kahvia sen verran, että seoksesta tulee sopivaa. Levitetään vielä hiukan lämpimän pohjan päälle. Laitetaan levy jääkaappiin kovettumaan ja leikataan mokkapalat kuumassa vedessä lämmitetyllä veitsellä. 

Kommentit (6)

  1. sari kalliomäki

    Taru, todellakin masaliisa tuplakuorrutteella on todellista herkkua. Kun pojat olivat pienempiä niin he nuolivat pelkät kuorrutteet :D.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.