Pääsiäisen mehevin suklaakakku

Koitapas nyt kuvitella seuraavaa: mehevän täyteläinen, tuhti suklaakakku, raikkaat mangonpalat ja unelmanpehmeä suklainen kermavaahto. Lisänä oikein hyvä kahvi, ei voi mennä kovin pajon makuyhdistelmät pieleen. Pohja on aikaisemmin julkaisemastani suuren suosion saaneesta suklaakakusta ja olen vaan mitoittanut reseptin tähän kakkuun sopivaksi. Väliin on leikattu kaksi kypsää mangoa kuutioiksi ja kuorrutteena on suklaalla maustettua kermavaahtoa, joka hyytyy juuri sopivaksi ilman liivatetta. Koko komeus on koottu irtopohjavuokaan, joten tekeminenkään ei ole mahdottoman vaikeaa. Pitää vaan malttaa odotella hyytymistä muutaman tunnin ajan. Pinnalle on ripoteltu suklaarouhetta, keltaisia nonparelleja ja suklaiset pupuset kiertävät kauniissa kehässä kakun reunusta. Tämä on yksinkertaisesti hyvää.

 

Muutama vinkki kakun tekoon:

  • Voitele irtopohjavuoka hyvin ennen kakkutaikinan kaatamista, tässä on käytetty 23cm irtopohjavuokaa.
  • Koita tikulla kakun kypsyys, sillä uunista riippuen paistoajat ovat hiukan vaihtelevia. Ota kakku heti pois uunista, kun tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä ennen täytteiden lisäämistä.
  • Tätä kakkua ei tarvitse kostuttaa, sillä mangosta valuu juuri sopivasti mehua kakun kostukkeeksi.
  • Jos et pidä mangon paloista, voit myös tehdä yhdestä mangosta sauvaskoittimella survoksen, jonka voi lisätä kakkupohjan päälle.
  • Mangon voi yhtä hyvin vaihtaa persikkaan tai päärynään.
  • Anna sulatetun suklaan jäähtyä rauhassa ennen kermavaahdon lisäämistä.
  • Jos tuntuu että irtopohjavuoan reunat ovat liian matalat, tee leivinpaperista kaksinkertaiset lisälaidat, ne pysyvät hyvin paikallaan, kun asettelet palat suklaakakkupohjan ja vuoan väliin pystyyn.

 

 

Suklaakakku

Ainekset

Suklaapohja
1,5 dl
maitoa
0,5 tl
omenaviinietikkaa
1 dl
vahvaa kahvia
1 dl
sulatettua voita
1 kpl
kananmunia
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhoja
2,5 dl
sokeria
1 tl
soodaa
1 tl
leivinjauhetta
Suklaatäyte
2 kpl
mangoa
250 g
maitosuklaata
4 dl
vispikermaa
2 kpl
keltuaisia
2 rkl
tomusokeria

Tee näin:

Pohja: Valmista vahva kahvi, sulata voi ja sekoita omenaviinietikka maitoon. Sekoita nesteet kananmunien kanssa ja lisää hyvin keskenään sekoitetut kuivat aineet nopeasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista uunin alatasolla 170 asteessa reilun puolen tunnin ajan. Testaa tikulla kypsyys niin, ettet pidä kakkua uunissa liian kauaa. Anna jäähtyä.

Täyte: Kuori ja paloittele mangot. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää suklaaseen keltuaiset ja tomusokeri, sekoita. Lisää hieman kermavaahtoa ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput kermavaahdosta ja sekoita tasaiseksi. Aseta mangon palat suklaapohjan päälle irtopohjavuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja lisää suklainen kermavaahto päälle, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Koristele kakku suklaarouheella, keltaisilla nonparelleilla ja suklaapupuilla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *