Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Pääsiäisen linnunpesät

Nyt linnunpesiä valmistamaan, kerrankin ajoissa. Nämä voit laittaa vaikka heti uuniin ja säilyvät kuivassa laatikossa pakattuna hyvin pääsiäiseen. Täytä pesät joko sitruunatahnalla, omenahillolla tai seuraavan postauksen mango-tyrnihillolla, ripottele päälle pääsiäismunia ja pesä on valmis. Näillä on näppärä koristella muffinssit ja täytekakut sekä muut pääsiäisen herkut ja mikä parasta maku on valloittava, sillä valittavana on aimo annos erilaisia rouheita marenkia maustamaan. Ukon suosikki on hasselpähkinärouhe. 

Makoisat marengit

Ainekset

6 kpl
valkuaisia
5,5 dl
sokeria
2 tl
omenaviinietikkaa
1,5 dl
turkinpippurirouhetta/tuttifruttirouhetta/mariannerouhetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Maustetut marengit ovat kyllä hyviä, tekeminen on tosin pientä askartelua. Vatkataan valkuaisia ja 2 dl sokeria kahden minuutin ajan. Lisätään loppu sokeri ja vatkataan 9 minuuttia. Lisätään omenaviinietikkaa pari teelusikallista ja vatkataan vielä hiukan aikaa. Lopuksi lisätään haluttu mauste lusikalla kevyesti sekoittaen. Pursotetaan pellille marenkeja, tästä tulee kaksi ja puoli pellillistä, jos ei tee kovin isoja. Kannattaa ollaa aika isosuinen tylla, etteivät karkkirakeet juutu kiinni. Paistetaan kohtuu miedolla lämmöllä, jotta eivät repeile. Itse laitan 90 asteeseen ja saavat olla uunissa reilusti yli kaksi tuntia. Lopuksi sammutan uunin ja jätän marengit vielä sinne. Jos et ole ennen marenkeja tehnyt, niin kannattaa vaikka parin tunnin paiston jälkeen ottaa pieni maistiaispala, marengin pitäisi lähteä leivinpaperista irti niin, että pohja säilyy kauniina, jos se on vielä tahmeahko ja osa jää kiinni leivinpaperiin, pitää paistoa jatkaa. Meidän perheen suosikkeja ovat ehdottomasti nuo turkinpippurilla maustetut salmiakkimarengit. Jos haluaa marenkeihin hiukan väriä, voi sekoitella valmiin taikinan joukkoon pastaväriä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.