Päärynähillo sahramilla

 

Päärynöitä on hillottu viikonloppuna monen monta satsia ja mietin jotain uutta makuyhdistelmää, hiukan eksoottisempaa ja erilaista. Kokeilin sitten sahramia ja tuli hyvää ja persoonallista. Värikin on todella kaunis. Sahramista joko tykkää tai sitten ei. Minusta se on ihana mauste, eikä välttämättä niin jouluinenkaan. Tätä kun laittaa jouluisten lusikkaleipien väliin, niin on takuulla herkkua. Ensimmäiset joulumainokset on jo bongattu, joten kai se joulukausi on taas avattu ja kehtaa jouluisista lusikkaleivistä haaveilla. Ensin kuitenkin kokeilen tätä kääretortun väliin mascarponen kanssa.

 

 

Päärynähillo sahramilla

Ainekset

4 l
päärynää (lohkottuna)
1 dl
vettä
1 kg
hillosokeria
5 g
sahramia
Muut ainesosat

Tee näin:

Pestään päärynät hyvin. Lohkotaan kuorineen pieniksi paloiksi ja laitetaan isoon kattilaan, kaadetaan pohjalle vesi ja kuumennetaan, lisätään hillosokeri hyvin sekoittaen, annetaan kiehua hiljalleen poreillen parisenkymmentä minuuttia. Sekoitetaan välillä. Lisätään loppuvaiheessa sahrami, sekoitetaan hyvin. Survotaan päärynäseos sauvasekoittimella sileäksi massaksi. Säilötään hillopurkkeihin tai pakastetaan.

Kommentit (4)
  1. Työkaveri :)
    4.10.2015, 12:43

    Minä tein yhtä päärynähilloa juustoja varten rosmariinilla ja toista vaniljalla ja kanelilla. Väri oli vähän tympeä, kun en kuorinut päärynöitä. Sahramihillo näyttää tosi hyvältä!

  2. sari kalliomäki
    4.10.2015, 17:57

    Juustoja varten täytyy kyllä tehdä vielä rosmariiniversiota, vaniljaista jo tulikin tehtyä. Enkä myöskään kuorinut päärynöitä ja hyvää tuli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *