Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Paahdetut porkkanat

 

Tiedättekö mikä ongelma paahdetuissa juureksissa helposti on? Se, että kun kaikki yrtit laitetaan jo paistamisen alkuvaiheessa, kerkiävät ne kärventymään paahtumisen aikana varsin ikävän makuisiksi. Niinpä olemme tehneet muutamaan kertaan hiukan erilaisen version ja menestys on ollut huikea (pariin kertaan lisukkeeksi tarkoitetut porkkanat eivät ole kerinneet pöytään saakka). Porkkanat on paahdettu uunissa melkein kypsiksi ja olen tehnyt sillä välin pannulla sopivan mausteseoksen voihin sekoitettuna. Seos on sekoitettu melkein kypsien porkkanoiden kanssa ja laitettu vielä hetkeksi uuniin. Näin maut ovat juuri parhaimmillaan. Olemme tehneet pariakin eri mausteversiota, mutta minusta juurikin valkosipuli ja persilija ovat paras yhdistelmä. Paahdetut porkkanat ovat aivan paras dippituote, tosin lämpiminä ovat parhaimmillaan. Edullista ja niin herkullista.

 

Valkosipuliset paahdetut porkkanat

Ainekset

6 kpl
porkkanaa
2 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
voita
5 kpl
valkosipulinkynsiä
0,5 dl
persiljasilppua
Muut ainesosat
ripaus suolaa

Tee näin:

Pestään ja kuoritaan porkkanat. Leikataan poikittain halki ja pitkittäin useaan osaan. Levitetään porkkanat vuokaan ja ripotellaan oliiviöljyä päälle. Paistetaan 180 asteessa yhteensä noin puolisen tuntia. Paistamisen välissä sulatetaan voi pannussa, annetaan hiukan ruskistua, lisätään silputut valkosipulit sekä persilja ja annetaan hetken aikaa muhia. Sekoitetaan seos melkein kypsien porkkanoiden kanssa ja pidetään porkkanoita vielä uunissa hetken aikaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.