Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Paahdettu kukkakaalisalaatti

Jos on paahdettu kukkakaali erinomaista ihan sinällään, niin tämä vielä kruunaa maun. Lisätään hiukan sinihomejuustoa ja saksanpähkinöitä paahdetun kukkakaalin joukkoon ja kombo on täydellinen. Suutuntuma vaihtelee pehmeästä sinihomejuustosta, narskuviin pähkinöihin. Sopii nautittavaksi ihan sinälläänkin, mutta tein vielä kastikkeen tuomaan lisämakua. Laitoin siihen jonkun verran makeaa vaahterasiirappia ja maistuu siellä vähän kirpakka sitruunakin. Ja kuinka ollakaan päälle on ripoteltu hiukan timjamia, minut vielä poistetaan koko blogiporukasta jatkuvan timjamin käytön vuoksi, mutta minkäs teet, jos yksi pitäisi kaikista valita olisi se tietysti timjami.

Paahdettu kukkakaalisalaatti

Ainekset

1 kpl
kukkakaalia
50 g
sinihomejuustoa
50 g
saksanpähkinöitä
Kastike
200 g
kermaviiliä
1 rkl
sitruunanmehua
1 kpl
punasipulia hienonnettuna
1-2 rkl
vaahterasiirappia
1/4 tl
mustaapippuria
Muut ainesosat
Ripaus suolaa ja sokeria.

Tee näin:

Leikataan kukkakaali pieniksi nupuiksi, kieritellään oliiviöljyssä, levitetään leivinpaperille pellille ja paahdetaan uunissa 220 asteessa parisenkymmentä minuuttia.  Sekoitetaan jäähtyneen kukkakaalin joukkoon pähkinät ja sinihomemuru. Sekoitetaan kastikkeen ainekset ja tarkistetaan maku. Lisätään tarvittaessa ripaus suolaa ja sokeria, Säilytetään kylmässä. 

Kommentit (1)

  1. Tiina Garvey

    Voi apua miten täydellisen kuuloinen resepti. Nuo maut on tehty toisilleen! Kiitos inspiraatiosta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.