Onni piileskelee sitruunatahnassa

 

Raikas sitruunatahna eli lemon curd on ehdottomasti yksi suosikeistani, tekeminen on suhteellisen iisi homma ja tällä herkuttelu vetää väkisinkin suun hymyyn. Sitruunatahnaa  voi laittaa niin moneen paikkaan: täytekakun täytteeseen, muffinssien täytteeksi, kääretorttuun, aamiaislettujen kaveriksi, jälkiruokiin, sitruunapiirakkaan, jogurttiin ja leivän päälle. Toimii siis hillon tavoin. Sitruunatahna säilyy jääkaapissa puhtaissa purkeissa kolmisen viikkoa, joten nyt jo voi laittaa sitruunat mehuksi ja kattilan kiehumaan, jos haluaa sitruunatahnaa pääsiäispöytään.

 

Vapauta siis sisäinen Marttasi ja puuhastele pari purkkia sitruunatahnaa, on kai sen nyt niin hienoa nostaa se purkki pöytään vaikka anoppia varten, ihan tuossa vaan ohimennen tein. Tee pääsiäisbrunssille sitruunatahnan kaveriksi uunituoreita skonsseja tai sitruunatahnalla maustettu mustikkapiiirakka. Kaikkein parasta tämä kuitenkin taitaa olla täytekakun välissä, varsin raikas ja sitruunainen täyte mascarponen ja kermavaahdon kanssa sekoitettuna. Laitan teille huomenissa reseptin kakun täytteeseen.

 

 

Sitruunatahna

Ainekset

2 kpl
kananmunia
2 kpl
keltuaista
1 dl
sitruunanmehua
1 dl
sokeria
60 g
voita

Tee näin:

Sekoita munat keskenään kulhossa. Keitä kattilassa sitruunamehu sekä sokeri sekaisin ja sekoita vuoassa munien kanssa. Kaada seos takaisin kattilaan ja lämmitä ja sekoittele kunnes seos sakenee, älä kuitenkaan keitä voimakkaasti vaan lämmitä keskilämmöllä. Siirrä seos puhtaaseen vuokaan ja sekoita joukkoon voinpalaset, sekoittele kunnes voi sulaa. Peitä foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa useita tunteja.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *