Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Omenainen vispipuuro

Nyt nostetaan jalat seinälle, varsin vaiherikas viikko takana ja pieni paussi paikallaan. Onneksi täällä oli miesväki pistänyt töpinäksi ja kotiin tullessa oli paikat jo viikonloppukunnossa. Ostoslapun teko pitää vielä hoitaa ja sitten en värähdä mihinkään suuntaan tämän ehtoon aikana. Omenia on tullut laitettua viime viikkojen aikana yhteen jos toiseenkin ruokaan. Tässä ihan perinteinen vispipuuro omenalla höystettynä. Kiva syksyinen maku ja hienomman version tästä saa vatkaamalla kyytipojaksi hiukan kermavaahtoa, johon voi ripotella vähän kanelia sekaan. 

Omenainen vispipuuro

Ainekset

1 l
vettä
3 dl
puolukoita
6 kpl
omenaa (raasteena)
1,5 dl
mannasuurimoita
1,5 dl
sokeria
0,5 tl
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

 

Kiehautetaan litra vettä ja lisätään puolukat. Annetaan kiehua kymmenisen minuuttia, siivilöidään kuoret pois. Lisätään mehuun omenaraaste ja mannasuurimot pienissä erissä koko ajan vatkaten. Keitetään puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen kymmenisen minuuttia. Maustetaan sokerilla ja suolalla. 

Kommentit (5)

 1. Pipsa A

  Herkullisen näköistä! Upeaa kuvausjälkeä muuten 🙂

 2. LeenaW

  Niin kumpaa käytetään, vettä vai maitoa? Ilman muuta olettaisin, että vettä, mutta kun tuolla ainesosaluettelossa kumminkin lukee maitoa…

 3. sari kalliomäki

  LeenaW kiitos viestistä, tietenkin vettä kuten ohjeessa lukee, mistähän tuo maito on mahtanutkaan listaan putkahtaa :). Korjaan heti, kiitos vielä.

 4. markku holmala

  mahtavaa 🙂

 5. sari kalliomäki

  🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.