Olutkermaperunat

 

Tänään on suomalaisen oluen päivä, sitä voipi sitten miettiä, että onko hyvän oluen tuhlaaminen kermaperunoihin tarkoituksenmukaista, mutta saa sillä ainakin hiukan jotain uutta makua. Yllättävää kyllä, maku ei ole lainkaan niin voimakas mitä voisi luulla. Perunoita keitetään ensin oluessa ja kermassa valkosipulinkynsien kera vajaa puoli tuntia. Sitten uunivuokaan, päälle juustoraastetta ja uuniin niin kauaksi, että perunat kypsyvät hyvin. Tuoksut ovat aika mehevät, eikä maussakaan ole valittamista. Tähän käy mikä peruna vaan, itse käytin tähän viimeiset kesäperunat ja pesinkin ne vaan hyvin, en kuorinut lainkaan. 

Olutkermaperunat

Ainekset

1,7 kg
perunoita
4 dl
kermaa
5 dl
olutta
1,5 tl
suolaa
5 kpl
valkosipulin kynsiä
2 dl
kermajuustoa (raastettuna)
0,5 dl
parmesaania (raastettuna)
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuoritaan ja siivutetaan perunat. Keitetään perunoita kattilassa kerman, oluen ja murskattujen valkosipulin kynsien kanssa parinkymmenen minuutin ajan. Lisätään suola ja kaadetaan seos uunivuokaan. Ripotellaan päälle juustoraaste. Paistetaan uunissa kypsäksi 180 asteessa. Aika riippuu perunan laadusta ja uunista. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *