Nyhtöpossu on aina nyhtämisen arvoista

On se vaan niin kumma juttu, miten tietyt asiat menevät ihan samalla syklillä vuodesta toiseen. Näin kevällä on himo sekä nyhtöpossuun että poronkäristykseen ja munia menee enemmän kuin lääkäri määrää. Jotenkin harmillisesti blogeissa viuhahtelee trendinomaisesti milloin mikäkin nyhtöpossu, avokadopasta tai joku muu ja monet hyvät jutut hautautuvat lähes unholaan oltuaan ensin sopivan kauan pinnalla. Meillä kuitenkin ruuan teko perustuu enemmän himoihin kun trendeihin ja tällä hetkellä on se nyhtöpossuhimo. Alla on ohje miten se meillä tehdään ja nautin jo pelkästään ihanasta tuoksusta joka leijailee pitkin poikin mehevää possua kypsennettäessä. Mehukkain vaihe on kuitenkin se, kun pehmoista ja ylikypsää possua saa riipiä mausteisen kastikkeen sekaan ja miettiä mihin kaikkeen sitä tällä kertaa laitetaankaan. Taitaa siinä sivussa ihan muutama kastikkeinen pala viuhahtaa omaankin suuhun. Viikonloppuna possu pääsi munakkaan sisään. Se sai kaverikseen vihreää paprikaa ja oli niin hyvää. Nyhtöpossua voi lisätä hampurilaisen väliin, perunamussakan sekaan jauhelihan tilalle, tortillaan, lasagneen, pizzaan ja melkein mihin vaan liharuokaan. On se vaan niin hyvää.

Nyhtöpossu

Ainekset

Lihan päälle
1,5 tl
suolaa
0,5 tl
mustaa pippuria
2 rkl
Dijon-sinappia
1 tl
chilimaustetta
Paistokulhoon
2 dl
omenasiideriä
0,5 dl
omenaviinietikkaa
3 kpl
sipulia
6 kpl
valkosipulinkynsiä

Tee näin:

Osta noin kilo sopivaa possun lihaa, kassler sopii mainiosti. Hiero kaikki lihan päälle tulevat mausteet hyvin lihaan ja anna maustua sopivassa, ei liian isossa vuoassa reilun tunnin verran huoneenlämmössä. Lisää vuokaan viipaloidut sipulit, siideri sekä omenaviinietikka. Laita uuniin 200 asteeseen kymmeneksi minuutiksi, peitä sen jälkeen foliolla ja paista 170 asteessa kolmisen tuntia. Anna lihan jäähtyä puolisen tuntia uunista oton jälkeen ja revi sitten liha paloiksi kastikkeen sekaan.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *