Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Nokkospesto

Tähän väliin muistutus nokkosesta, jota kasvaa meidänkin takatakapihalla aikas runsaasti. Ilmainen, c-vitamiinirikas kevätherkku, jota kannattaa käyttää estottomasti lähes mihin vaan. Tässä on eräs suosikkini nokkospesto, jossa myös makua antamassa basilikaa. Nokkonen sopii aivan yhtä hyvin munakkaaseen, lettuihin kuin sämpylätaikinaankin. Kermainen nokkoskeitto on herkkua samoin nokkonen pizzassa kesäkurpitsan kanssa. Nokkosvoi on maukas herkku leivän päälle. Sekoita ryöpätyt nokkoset sauvasekoittimella voin kanssa sopivaksi massaksi, pyöräytä pötkyläksi, säilö leivinpaperin väliin ja anna jähmettyä jääkaapissa. Nokkosvoita voi sulattaa myös pihvien päälle tai käyttää risotoissa, näin saa kivan väristä vaihtelua ruokien väriin ja makuun.

Basilika-nokkospesto

Ainekset

1 l
nokkosta
4 dl
basilikaa
2 dl
seesaminsiemeniä
1 dl
oliiviöljyä
1 dl
ruokaöljyä
1,5 rkl
vaahterasiirappia
3/4 kpl
sitruunankuoriraastetta
1 tl
suolaa
2 kpl
valkosipulin kyntta
Muut ainesosat

Tee näin:

Kerätään nokkoset mahdollisimman nuorina versoina, poistetaan varret, keitetään kolmisen minuuttia ja valutetaan hyvin. Sekoitetaan kaikki ainekset sauvasekoittimella sileäksi massaksi. Tarkistetaan maku. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.