Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Napostelijan salaatti

Jos on aikaa askarrella tarjottavien parissa, ovat valmiiksi paloitellut pikku suupalaset parasta naposteltavaa. Suupaloiksi sopivat lähes mitkä vaan hedelmät, vihannekset ja monet juustot. Jokainen voi sitten napata omat suosikkinsa ja sopivia komboja. Omia suosikkejani ovat juustojen lisäksi melonit ja kurkku sekä minitomaatit. Päälle voi ripotella hiukkasen mustaapippuria sekä tuoreita yrttejä. Jos välttämättä haluaa voi kuutioiden päälle pursotella myös salaatinkastiketta, mutta ovat herkullisia ilmankin. Naposteltavien kanssa sopii hyvin paistetut patongin palat ja savulohitahna.

Mukavan salaatin voi koota myös pitkään tikkuun, salaattia, paistettua pekonia, punasipulia, kurkkua, paprikaa, avokadoa ja tomaattia. Tikut isoon kekoon ja raidat salaatinkastiketta päälle. Kun tekee vielä tikut erilaisilla yhdistelmillä, voi jokainen valita itselleen paraiten sopivimmat. 

Lohitahna

Ainekset

500 g
savulohta (noin 20 cm pala isosta lohesta)
200 g
ruohosipulista tuorejuustoa
150 g
ranskankermaa
1 kpl
punasipulia
0,5 dl
persiljaa silputtuna
0,5 kpl
sitruunan mehua
0,25 tl
sitruunapippuria
0,25 tl
mustaapippuria
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoitetaan ranskankerma ja tuorejuusto, lisätään mausteet ja silputtu persilija. Lopuksi sekoitetaan joukkoon pieneksi silputtu sipuli sekä lohi. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.